m install
petlinii
nello construct

În ultimele zile, Aeroportul Cluj a ”pompat” sume impresionate în mass media clujeană! Începe ”războiul” cu Tișe?!

floris

RA Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a ”pompat” sume impresionante în ultimele zile, în mass media din Cluj-Napoca. Infuzia de bani vine în contextul în care există un ”război” între conducerea Consiliului Județean Cluj (de care aparține aeroportul) și conducerea Aeroportului (în special, în ceea ce-l privește pe directorul David Ciceo, inculpat în dosarul 33/P/2016, dosar instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție, trimis în judecată pentru infracțiunea de luare de mită.

Scandalos este că RA Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca și-a permis să mascheze ”cumpărarea” mass mediei clujene, prin achiziții efectuate pe SICAP (sistemul electronic de achiziții publice), însă fără a respecta normele elementare de tratare echidistantă față de potențialii ofertanți, respectiv aplicarea unor criterii de achiziție publică, nenominalizate pe instituții de media, așa cum face Compania de Apă Arieș sau alte instituții publice din zona Turda – Câmpia Turzii (procedură normală)!

Practic, RA Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca a achiziționat publicitate de la cine a vrut, fără criterii, menționând clar, în cazul fiecărei societăți de media, suma și unde va difuza publicitatea (adică, prin intermediul organelor de media deținute de societatea care a încasat banii!). Contractele au fost încheiate până la finele anului.

TurdaNews arată public modul incorect în care Aeroportul Cluj a făcut aceste achiziții, sumele alocate, către cine și ”precizările” conducerii Aeroportului:

√ SFG Press SRL (are legătură cu Monitorul de Cluj): 5.700 de lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune: realizarea de campanii de publicitate cu privire la destinatiile şi noutăţile oferite de aeroport în spaţiile publicitare deţinute de către prestator, respectiv in saptamanalul Mesagerul de Sibiu si saptamanalul Monitorul de Medias. Aceste servicii constau in publicarea in ziarul prestatorului a unei machete cu dimensiunea de 8.4 cm x 12.8 cm , pozitionata in pagina alb – negru in saptamanalul Mesagerul de Sibiu, data de aparitie vineri si 4 aparitii/luna,macheta cu dimensiunea de 8,4 x 12.8 cm pozitionata in pagina alb – negru in saptamanalul Monitorul de Medias, data de aparitie joi. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Monitorul de Cluj SRL: 5.700 de lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune: realizarea de campanii de publicitate cu privire la destinatiile şi noutăţile oferite de aeroport în spaţiile publicitare deţinute de către prestator, respectiv in cotidianul Monitorul de Cluj. Aceste servicii constau in publicarea in ziarul prestatorului a unei machete cu dimensiunea de 8.4 cm x 12.8 cm ( 1/8 pag. ), pozitionata in pagina alb-negru, 4 aparitii/luna. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Casa de Editură Napoca SRL: 4.800 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune realizarea de campanii de publicitate în cotidianul judetean “Faclia de Cluj” si on line, care constau in: – 4 anunturi la mare publicitate in ziarul Faclia de Cluj, avand dimensiunea de 56.95 cmp (8.5*6.7) – color – banner online – 300*150px – coloana stanga – 3 stiri sau reportaje privind activitatea beneficiarului. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Bum Media SRL: 8.400 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune realizarea de campanii de publicitate, in editia tiparita a saptamanalelor Gazeta de Cluj si Gazeta de Bistrita care consta in macheta publicitara, modul 1/4/color nr. apariţii 4/luna in editia printata a saptamanalelor de investigatii Gazeta de Cluj si Gazeta de Bistrita. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ DHC Media Net SRL: 9.000 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune: realizarea de campanii de marketing, respectiv servicii de promovare a materialului beneficiarului in spatiile publicitare detinute de prestator pe site-ul www.stiridecluj.ro, constand in: -1 advertorial (text+foto+video propriu pus la dispozitie de catre beneficiar) -1 banner tip skyscraper 160×600 standard – pagina ECONOMIC. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ News Portal SRL: 8.400 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune realizarea de servicii de campanii de promovare în cotidianul Ziua de Cluj si site-ul ziuadecj.ro, constand in publicarea lunară a unui banner de 300×100 px pe homepage www.ziuadecj.ro, publicarea lunar a 4 machete color de 1/8 din pagina (12,8×10,5 cm) in ziua de vineri, publicarea a 1 articol/luna in editia online si pe pagina de Facebook a site-ului si publicarea a 1 articol/luna in editia print a Ziua de Cluj. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Vox 7 Group Press SRL: 2.400 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune realizarea de campanii de promovare in vederea cresterii numarului de pasageri, respectiv publicarea unui banner de dimensiunea 240×480 pixeli pe pagina principala a www.viacluj.tv, publicarea a minimum un comunicat de presă pe lună, participarea la emisiunea Romania via Cluj a unui reprezentant , o dată la două luni. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Clamira Invest SRL: 3.600 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune: realizarea de servicii de gestionare a unor mesaje publicitare sau a unor informaţii relevante în cadrul portalului Observator International (www.observatorinternational.ro / www.observi.ro) constand in publicarea unui banner cu dimensiunile 300x600px, vizibil pe toate paginile portalului, si publicarea a 2 comunicate de presa (si distribuirea pe retelele de socializare). Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ News Portal SRL: 5.400 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune: realizarea de servicii de publicitate aeriana, ce tin de domeniul audiovizualului, in programele Realitatea FM Cluj constand in difuzarea a 66 de spoturi radio (3/zi) cu durata maxima de 30 de secunde, cu posibilitate de cobranded. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Pagina Ciudatului SRL: 16.500 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune realizarea de servicii de publicitate in aer liber si la televiziune, in favoare beneficiarului, respectiv publicitate pe postul de televiziune NCN Cluj-Napoca: – difuzare spot TV – doua difuzari pe zi in prime-time a cate 20-30 de secunde – difuzare conferinte de presa si evenimente organizate la sediul beneficiarului – realizare spot TV si modificarea acestuia la solicitarea beneficiarului. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Creatica Media SRL (legătură cu Ziar de Cluj/NCN): 7.260 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune: realizarea de servicii pentru clientii aeroportului (operatori aerieni, pasageri, însoțitori, personal din perimetrul aeroportului, etc) in cadrul diferitelor locaţii cu specific sportiv, respectiv spot publicitar de 10 secunde pe cele 4 plasme TV din cadrul salilor de sport Gimmy (3000 clienti) – 4 difuzari/zi. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Call Mania SRL (legătură cu Ziar de Cluj/NCN): 8.160 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune realizarea de servicii pentru clienti dupa cum urmeaza: – difuzarea de spoturi publicitare de 10 secunde pe cele doua ecrane led (7,4m x 4,3m – Foodcourt, 3m x 3,2m -Atrium) din cadrul centrului comercial Iulius Mall, situat in strada Al. Vaida-Voievod nr. 53B, Cluj-Napoca. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Kunden Media SRL: 1.800 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune realizarea de servicii pentru clientii aeroportului (operatori aerieni, pasageri, însoțitori, personal din perimetrul aeroportului, etc) , care constau in: Publicarea unui banner vizibil pe fiecare pagină., avand dimensiunea de 300×300 pixeli. Publicarea a 5 ( cinci ) comunicate de presă pe luna , advertoriale, interviuri sau articole cu caracter publicitar. Bannerele publicate rămân permanent pe site pe toată durata campaniei. Publicarea celor enumerate mai sus se va face pe urmatoarele site-uri detinute de prestator: paginadetransilvania.ro si paginadelifestyle.ro. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Monitorul Events SRL (are legătură cu Monitorul de Cluj): 3.600 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune realizarea de servicii pentru clientii aeroportului (operatori aerieni, pasageri, însoțitori, personal din perimetrul aeroportului, etc) prin publicarea unei machete in catalogul „Medici si Farmacisti din Sibiu si Alba ” editia 11,dimensiuni 1×1/1 coperta 3 + macheta 1/1 pagina pozitionata in oglinda, (dimensiunea machetei = 33cm x 23.5cm + 3mm bleed ), aparitie luna octombrie 2019.”

√ Monitorul de Cluj SRL: 4.500 de lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune: realizarea de servicii pentru clientii aeroportului constand in publicarea machetei in Catalogul Medici si farmacisti Clujeni, editia 21, dimensiuni 1 X 1/1 COPERTA 3 + macheta 1/1 pagina pozitionata in oglinda, (dimensiunea machetei = 33×23.5 cm + 3 mm bleed), aparitie luna octombrie 2019.”

√ Call Mania SRL: 16.200 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune: realizarea de servicii de informare electronica in mediul online din Jud. Cluj, in spatiile publicitare detinute de catre prestator, a materialelor beneficiarului dupa cum urmeaza: – stiri de interes general pe ziarul online www.ziardecluj.ro – 4 aparitii pe luna – bannere in sistem rotativ pe ziarul online www.ziar de cluj.ro, cu dimensiunile 300×100, 250×250. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ PFA Golban Ionuț Alin: 3.600 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune: realizarea de servicii de informare electronica in mediul online,pe portalul Clujust.ro, detinut de prestator prin publicarea unui Banner de dimensiunea 300×250 px transmis de catre Beneficiar si publicare comunicate de presa. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Monitorul Events SRL (legătură cu Monitorul de Cluj): 5.700 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune: realizarea servicii de informare electronica privind activitatea beneficiarului si a destinatiilor de zbor operate de pe Aeroportul International Avram Iancu Cluj RA prin retelele de socializare administrate de prestator şi prin listele de abonati/newsletter ale prestatorului. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Monitorul de Cluj SRL: 5.700 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune realizarea de servicii de informare electronica in mediul online din judetul Cluj in spatiul publicitar www.monitorulcj.ro prin publicarea unui Banner cu dimensiunea de 500x120px, cu link, pozitionat permanent pe Home Page. pe portal www.monitorulcj.ro. Dimensiune banner: 500x120px. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Mesagerul Press SRL (legătură cu Monitorul de Cluj): 5.700 lei

”Se va incheia un contract de prestari servicii pana la finalul anului 2019, care isi propune: realizarea de servicii de informare electronica in mediul online din Sibiu si Medias in spatiul publicitar www.mesageruldesibiu.ro si www.monitoruldemedias.ro respectiv : banner online pe portal www.mesageruldesibiu.ro cu dimensiunea de 728×90 px cu link, permanent pe homepage, si banner pe portal www.monitoruldemedias.ro cu dimensiunea de 320×90 px cu link, permanent pe homepage. Durata totala a contractului este de 6 luni.”

√ Meta Ring SRL: 864,64 lei

”7 bucati- Publicare anunt-(licitatii cu strigare-invitatii de participare), fiecare anunt se va lansa la momentul la care va interveni necesitatea, pozitionare in pagina alb-negru, pentru un maxim de 300 de cuvinte.” (nici măcar nu se precizează unde sau ce număr minim de cititori trebuie să fie!)

√ Casa de Editură Napoca SRL: 823,55 lei

”7 bucati-Anunt publicitar (licitatii cu strigare-invitatii de participare), fiecare anunt se va lansa la momentul la care va interveni necesitatea, in pagina de publicitate, cu suprafata de suprafata de 71.40 cmp (8.5*8.4), alb negru.”

√ Monitorul de Cluj SRL: 910 lei

”7 bucati- Publicare anunt-(licitatii cu strigare-invitatii de participare), fiecare anunt se va lansa la momentul la care va interveni necesitatea, modul 8.4 cm x 9.5 cm, pozitionare in pagina alb-negru”

TurdaNews va sesiza procedura incorectă pusă în practică de oficialii Aeroportului, urmând să transmitem adrese către conducerea Consiliului Județean Cluj, dar și către organele abilitate, care pot cerceta modul în care s-a organizat această achiziție de servicii.

mai ales că, pentru a masca serviciile de publicitate (care erau obiectul real al acestei achiziții), cei de la Aeroport au menționat categorii cum ar fi:

  • 79824000-6 – Servicii de tiparire si de distributie (Rev.2) – pentru cumpărare spațiu publicitar pentru anunț
  • 64216200-5 – Servicii de informare electronica (Rev.2) – pentru servicii de publicitate în mediul online
  • 79342300-6 – Servicii pentru clienti (Rev.2) – pentru servicii de publicitate (machetă publicitară în revistă de specialitate, difuzare spoturi video, publicare bannere în online etc)
  • 79341500-1 – Servicii de publicitate aeriana (Rev.2) – pentru servicii de publicitate pe radio sau tv
  • 79341200-8 – Servicii de gestionare publicitara (Rev.2) – pentru servicii de publicitate online
  • 79342200-5 – Servicii de promovare (Rev.2) – pentru servicii de publicitate (print+online)
  • 79341400-0 – Servicii de campanii de publicitate (Rev.2) – pentru servicii de publicitate online și/sau print

Practic, toate situațiile de mai sus se încadrează la 79341000-6 Servicii de publicitate (Rev.2).

Pe ansamblu, Aeroportul Cluj a băgat următoarele sume de bani, în ultimele zile: 48.120 lei către societăți care au legătură cu Ziar de Cluj/NCN, 33.010 lei către societăți care au legătură cu Monitorul de Cluj, 13.800 lei către societăți care au legătură cu Ziua de Cluj/Realitatea Cluj etc.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: