m install
petlinii
nello construct

I-am prins cu sifonatul banilor: Administraţia locală din Câmpia Turzii a cheltuit 238.350 lei pe Zilele Municipiului!

floris

Administraţia locală din Câmpia Turzii nu s-a uitat la bani, când a fost vorba să facă cheltuielile pentru Zilele Municipiului Câmpia Turzii. Astfel, peste 300 de milioane de lei vechi au reprezentat numai cheltuielile cu protocolul (dublu cât anul trecut!), iar prestaţia artiştilor a fost mai scumpă decât la Turda, deşi au fost doar două zile de concerte, în timp ce la Turda au fost trei!

Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru organizarea Zilelor Municipiului Câmpia Turzii, din acest an, s-a ridicat la 238.350 lei, din care 130.000 de lei au provenit de la bugetul local, 60.900 lei din sponsorizări şi 47.450 din veniturile realizate din închirierea terenului pentru activităţi comerciale.

Cheltuieli mult prea mari! Suspiciuni de "sifonare" a banului public!

Cheltuielile efectuate cu ocazia organizării Zilelor Municipiului Câmpia Turzii din acest an ridică numeroase semne de întrebare, pentru orice persoană care face o analiză de bun simţ. Mai ales că, în acest an, s-au ţinut spectacole doar în două zile, comparativ cu ediţiile precedente în care spectacolele erau programate pe durata a trei zile!

În aceste condiţii, cheltuielile de protocol din acest an au fost duble, comparativ cu anul trecut! Dacă anul trecut se cheltuiau 16.180 lei, în acest an cheltuielile au ajuns la 31.763 lei! La fel cu artiştii: dacă anul trecut, pentru trei zile, cheltuielile s-au ridicat la circa 146.000 de lei, în acest an, în doar două zile de spectacole, cheltuielile au ajuns la aproape 180.000 de lei (177.800 lei, contravaloare prestaţii artişti, plus 1.240 lei taxă UCMR pentru folosirea legală a operelor muzicale)! Ca să nu mai spunem că anul trecut au concertat Pepe, Alex Velea, Connect-R, Roxana Nemeş, No Rules, Spitalul de Urgenţă, Mandinga, CRBL şi Iris, în timp ce anul acesta au concertat Lora, Mihai Budean, Andra, Gheorghe Zamfir, Horia Brenciu şi Compact. La o simplă comparaţie, îţi dai seama că anul acesta s-au "sifonat" bani din greu!

Premii de… 8.800 lei!

Reprezentanţii administraţiei locale au justificat cheltuieli cu premiile, care se ridică la 8.800 lei! Nimeni nu spune, însă, cine a fost premiat din aceşti bani şi pentru ce motiv. Ba mai mult, alţi 6.900 de lei s-au "spart" pentru banere, afişe, invitaţii, materiale promoţionale, combustibil, saci menajeri, lampioane (care nici măcar nu au fost lansate, deşi apar la cheltuieli!), cupe şi trofee.

Ca să nu mai spunem că aproape 10.000 de lei au costat numai serviciile pirotehnice, respectiv artificiile!

Încasările din închirierea terenului, tot mai mici!

O altă situaţie dubioasă este în cazul încasărilor de la comercianţii care au închiriat terenul, de Zilele Municipiului. De anul trecut, banii intră în contul celor de la Administraţia Pieţelor. Tot anul trecut, pe atunci director la Administraţia Pieţelor, Petre Pop explica faptul că e mai bine ca banii să intre la Administraţia Pieţelor, să nu fie suspiciuni că "se fură".

Numai că, în 2012, comparativ cu 2011, s-au adunat mai puţini bani! Iar în 2013, comparativ cu anul trecut, şi mai puţini bani! Din acest motiv, există voci care susţin că o parte din bani au luat drumul altor conturi, ocolind bugetul local, după ce Petre Pop a început "dirijarea" încasărilor din închirierea domeniului public.

Societatea Culturală "bidon", unde dispar banii, fără să-i controleze cineva!

Urma banului public se pierde prin hăţişul ciudat prin care a fost angrenat, conform unui plan bine pus la punct. În urma asocierii administraţiei locale cu Societatea Culturală 775, aceasta a încasat direct banii din sponsorizări, iar aceştia nu au mai ajuns la bugetul local. Deci… nu există un control foarte bun asupra lor!

"Rolul Societăţii Culturale Câmpia Turzii 775, în organizarea Zilelor Municipiului Câmpia Turzii, a fost de a gestiona veniturile realizate din sponsorizări şi cheltuieli efectuate din aceste încasări. Sumele din sponsorizări, 60.900 lei, au intrat în contul Societăţii Culturale Câmpia Turzii 775 şi au fost utilizate integral pentru cheltuielile generate de organizarea Zilelor Municipiului Câmpia Turzii şi anume: servicii contabile, plată parţială contract cu Music Management, cupe şi trofee, plată parţială artişti muzică populară, banere, afişe, invitaţii şi alte materiale promoţionale, combustibil, premiere artişti locali de muzică populară cu ocazia Zilei Tradiţiilor Folclorice Locale, pachete cu dulciuri pentru copiii implicaţi în activităţi, plată parţială contract prestări artistice – Mihai Budeanu, lampioane, diverse materiale (saci, folie, sfoară, folie pentru laminare, chitanţiere, facturiere), premiere prezentatori evenimente, achitat cheltuieli bancare-comisioane", a încercat să explice Petre Pop. Care a mai precizat că toate cheltuielile au fost efectuate în baza OG 34/2006, privind achiziţiile publice. Motiv pentru care îl lăsăm să se gândească şi să justifice cheltuirea sumei de 177.800 lei (peste 30.000 de euro) pentru prestaţia artiştilor.

Până acum, Societatea Culturală 775 nu a prezentat o dare de seamă concretă privind modul în care a cheltuit banii încasaţi din sponsorizări.

TurdaNews este singurul organ de media local care a intrat în dedesubturile organizării Zilelor Municipiului Câmpia Turzii din acest an, o ediţie asupra căreia există suspiciuni serioase de cheltuieli nejustificate.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda