fbpx

 
 
Scrie un comentariu
Remus Pop (foto), fostul patron al săptămânalului local Ziarul 21, a mai dat o "ţeapă" Statului, aşa cum a dat şi soacra sa, Lia Durlan. Metoda folosită de Remus Pop şi soţia sa, Tania Pop, a fost una simplă: luăm o societate, ne desfăşurăm activitatea, nu plătim dările la Stat, apoi o "vindem" unui necunoscut, de la care datoriile nu pot fi recuperate pentru că "nu e de găsit", Statul lichidează firma şi noi am scăpat cu bine!

Remus Pop şi soţia sa, Tania Pop (fiica Liei Durlan) au cumpărat societatea SC Pro Regal SRL în vara anului 2007, de la Maria Iosza (fosta secretară de la Ziarul 21) şi Maria Morar.

Asta după ce Tania Pop au luat un credit de la Leumi Bank, în mai 2007 (contract de credit 125/23.05.2007). Remus Pop a deţinut 50% din acţiuni, iar Tania Pop celelalte 50%. Înainte de asta, şi Remus Pop a luat un credit bancar, în 9 noiembrie 2006, tot de la Leumi Bank (nr. 44/09.11.2006), valoarea totală ridicându-se la 98.700 lei. Interesant este că, în aceeaşi perioadă, mai precis la 17 noiembrie 2006, şi Lia Durlan mai luase două credite, unul de la BCR (de vreo 400 de milioane lei vechi) şi altul de la Leumi Bank, în sumă totală de 162.220 lei! Cel de la BCR este dovedit că a fost luat cu acte false, iar firma recuperatoare a dat-o deja în judecată pentru recuperarea lui, deoarece Lia Durlan nu a mai plătit datoria!

Revenind la SC Pro Regal SRL, societatea a încheiat anul 2007 cu o pierdere de 6.634 lei, iar în anul 2008 a avut un profit de 17.703 lei. Pentru că am ajuns la 2008, trebuie să spunem că în acest an Remus Pop a înfiinţat o societate, 21 Press SRL, care a preluat activitatea săptămânalului Ziarul 21 de la SC Optima Press SRL (asociat unic: Lia Durlan), din toamna acelui an. Asta după ce societatea Liei Durlan intrase în vizorul organelor de urmărire penală şi ale Fiscului, pentru tot felul de nereguli (în prezent, există pe rol un proces de faliment al societăţii, cu Lia Durlan persoană responsabilă şi un alt proces în care Lia Durlan este acuzată de o evaziune fiscală de câteva miliarde de lei vechi!). Şi pentru ca Fiscul să nu recupereze datoriile prin vinderea publicaţiei sau recuperarea altor bunuri ale societăţii, acestea au fost trecute, ilegal, pe noua societate (ulterior, pentru a se "şterge" urma, toată activitatea ziarului a fost transferată, din 2010, pe o nouă societate, respectiv Toda Press SRL, care îi aparţine lui Sergiu Jucan).

Astfel, după modelul "patentat" de Lia Durlan, pentru evitarea dărilor la bugetul de stat, în primele luni ale anului 2010, Remus Pop şi Tania Pop au "vândut" societatea numitului Vegh Laszlo Lorant. La scurt timp, s-a declanşat procedura de insolvenţă, societatea datorând bugetului de stat peste 75.000 de lei! Din informaţiile noastre, Vegh Laszlo Lorand nu este la prima implicare de acest gen, numele său fiind vehiculat în mai multe preluări de firme cu datorii, fiind vorba, după toate probabilităţile, de o adevărată afacere prin care Statul să fie păcălit.

Administratorul judiciar, Minodora-Letiţia Georgiu, a depus la Dosarul de insolvenţă, înregistrat la Tribunalul Cluj - secţia Comercială sub numărul 239/1285/2010 un document din care reiese faptul că "debitoarea nu a fost identificată la sediul declarat la Registrul Comerţului, respectiv Turda, strada 22 Decembrie 1989 nr. 44" (adresa de domiciliu a Liei Durlan), că "nu a fost identificat administratorul statutar" şi că actele constitutive şi documentele contabile ale societăţii sunt de negăsit! Firesc, pentru că se puteau descoperi noi situaţii de evaziune fiscală, cum a fost cazul societăţii Optima Press SRL. Cu alte cuvinte, şmecheria a funcţionat, iar Statul a fost păcălit încă o dată!

Între timp, societatea 21 Press SRL figurează şi ea cu datorii la bugetul de stat, la finele lunii iunie 2010. Interesant este că toate societăţile implicate în "ţepuirea" Statului au sediul social declarat pe strada 22 Decembrie 1989 nr. 44, adică adresa de domiciliu a Liei Durlan. Este vorba despre SC Optima Press SRL (asociat unic: Lia Durlan), SC Pro Regal SRL (foşti asociaţi: Remus Pop şi Tania Pop, adică ginerele şi fata Liei Durlan), SC 21 Press SRL (asociat unic: Remus Pop, ginerele Liei Durlan), SC Toda Press SRL. (asociat unic: Sergiu Jucan, fost angajat la Ziarul 21 şi... actual patron, conform actelor!).

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate