fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

6D11D8EB BDDD 45BA 8D4C 27B2DBA0BCE4

Școala Gimnazială din localitatea Luna a participat la un proiect internațional denumit  ,,Podul de cărți peste Prut" prin care au trimis cărți unei școli din Republica Moldova.

"În luna martie am înscris Școala Gimnazială Luna în Proiectul Internațional ,,Podul de cărți peste Prut" care s-a finalizat în 30 mai cu trimiterea coletelor în Republica Moldova, peste Prut, la IP ,,E. Coseriu", Falesti.

Cărțile au fost donate de profesori și elevi ai școlii noastre. Niciodată nu m-am gândit că voi retrăi timpurile în care românii din Tara Românească, prin grija domnitorilor și ierarhilor bisericii ortodoxe, trimiteau românilor din Transilvania, cărți în limba română.

Văzând chipurile elevilor și ale profesorilor și auzind cuvintele d-nei Natalia Dumbravă, profesor la școală parteneră, cum stăteau și priveau cu uimire și bucurie cărțile în limba maternă, limba română, cărți citite în copilărie lor, doar în limba rusă, am înțeles și am trăit sentimentele ce au legat românii de o parte și de alta a Carpaților.

Minunat prilej pentru noi să aducem un strop de bucurie celor care duc dorul graiului și pământului nostru românesc. Mulțumiri și recunoștință profesorilor și elevilor noștri care s-au implicat cu suflet și dăruire.", au scris resprezentanții școlii pe pagina de Facebook.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate