fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

test elevi

Marți, 18 mai 2021, elevii claselor a IV-a susțin prima probă din Evaluarea Națională, respectiv la Limba și Literatura Română. Conform calendarului oficial publicat de către Ministerul Educației, miercuri, 19 mai urmează proba la Matematică, iar în 20 cea la Limba Maternă.

Rezultatele copiilor la evaluarea de la clasa a IV-a nu vor fi trecute în catalog, nici nu vor fi făcute publice, ci vor fi comunicate fiecărui părinte în parte de către învățător. Evaluarea de anul acesta va servi un rol important pentru a înțelege care este nivelul pierderilor generate de peste un an de pandemie în care școala online a alternat cu cea în format fizic.

Calendar Evaluarea națională pentru clasa a IV-a 2021

  • 18 mai 2021: Limba română

  • 19 mai 2021: Matematică

  • 20 mai 2021: Limba maternă

Modele de teste pentru EN IV publicate de Ministerul Educației pentru anul 2021 (aceleași din 2019):

Fostul ministru al Educației Mircea Miclea explica anul trecut că rolul Evaluărilor Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a este de a-i „identifica din timp pe cei care vor avea probleme la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a sau vor avea probleme la testele PISA”. Miclea a mai spus că funcția acestor evaluări este tocmai cea de remediere a lipsurilor acumulate pe parcursul școlii, de aceea aceste evaluări se numesc „formative”.

Până acum a avut loc Evaluarea Națională pentru clasa a VI a în 12-13 mai, iar după clasa a IV a, urmează Evalurea pentru clasa a II a, în 25-27 mai 2021.

Sursa: Edupedu

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate