fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

pavel dan

Liceul Teoretic Pavel Dan din Câmpia Turzii participă alături de alte 53 de școli de stat din România, la un program unic numit Școala Încrederii.

Dezvoltat și implementat de Wellbeing Institute și Mind Education în parteneriat cu Transylvania College și Școala pentru Cuplu, acest program vine în sprijinul directorilor, profesorilor, părinților și elevilor din școlile din România, și își propune transformarea acestor instituții de învățământ în comunități ale încrederii, contribuției și vitalității. Procesul de transformare Școala Încrederii sa bazează pe rezultatele reieșite din "Cercetarea și cultivarea încrederii în școlile din România”, un studiu continuu realizat de o echipă de cercetători din cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, condusă de profesorul Petru Curșeu. Conform acestora, lipsa încrederii între directori, profesori, părinți și elevi se regăsește în toate școlile din România care au luat parte la acest studiu, indiferent de proveniența urbană sau rurală. 

"Prin Școala Încrederii, vom transfera cunoștințe și bune practici certificate internațional și cele dezvoltate specific pentru provocările culturale românești; vom oferi sprijin și mentorat pentru transformarea culturii organizaționale a școlilor; vom oferi training, coaching și resurse educaționale cu conținuturi bazate pe cercetări științifice; vom oferi sprijin pentru o intervenție integrată în următoarele arii: academic, leadership, wellbeing și educație globală. Prin Echipele Încrederii, cele care au misiunea de a superviza și ajuta la implementarea procesului în fiecare școală, ne vom asigura că schimbarea se produce treptat și într-un mod bun pentru comunitate. Credem în directori dornici să lucreze în echipă, în profesori care știu că doar împreună cu ceilalți pot performa (și nu separat) și în copii zâmbitori, încrezători și care se simt bine atunci când merg la școală." spun organizatorii pe site-ul oficial.

"Dragi părinți și bunici,

Suntem bucuroși să vă transmitem mesajul mentorilor noștri din programul Școala Încrederii. Nu uitați că suntem împreună, în acest program unic în România, din dorința de a deveni o comunitate bazată pe încredere, bucurie și bunătate! Vă reamintim că ne dorim implicarea activă a copiilor în propriul proces de educație, ceea ce nu ar fi posibil fără parteneriatul școală- familie-comunitate." a transmis Cristina Popa, director Liceul Teoretic Pavel Dan.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate