fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu
bac platforma

Consiliul Național al Elevilor a anunțat lansarea unei platforme de e-learning denumită Vreau la examen, pentru a veni în ajutorul elevilor care susțin examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională. Într-un comunicat de presă, CNE motivează inițiativa prin faptul că o astfel de platformă nu a fost creată de autorități, deși este prevăzută de Lege. 

Platforma are conținut propriu, dar și conținut pe care îl va prelua din surse externe, precum testele de antrenament pe care le publică Ministerul Educației. Președintele CNE, Rareș Voicu, a precizat pentru Edupedu.ro că materialele realizate de echipa proprie de voluntari sunt făcute conform programei:

“Am avut un proces de recrutare de voluntari, la care s-au înscris profesori, elevi și studenți cu studii pe profilul materiei la care au contribuit. Am avut un proces intern, am făcut materialele în concordanță cu programa, fiecare domeniu a fost acoperit (…) a existat un peer review făcut de voluntari (…) și au fost colectate informații din mai multe surse, pe lângă ceea ce au oferit profesorii”.

Elevii pot găsi pe platformă lecții prezentate schematic, la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie și altele. De asemenea, săptămânal, vor fi adăugate testele de antrenament publicate de către Ministerul Educației.

Platforma poate fi accesată pe bază de înregistrare, la adresa: https://cne.vreaula.ro/login.

Comunicatul CNE, integral:

“Consiliul Național al Elevilor a lansat platforma de e-learning!

Consiliul Național al Elevilor a lansat o platformă de e-learning, alături de grupul de inițiativă VreauLa, numită „Vreau la examen”, care vine în sprijinul elevilor ce susțin Bacalaureatul sau Evaluarea Națională.

Deși conceptul de platformă de e-learning este prezent în Legea educației naționale nr. 1/2011, conform art. 70, alin. (2) și alin. (4), până la momentul actual nu a fost realizat, ceea ce i-a determinat pe elevii reprezentanți să colaboreze cu voluntari, elevi, studenți, profesori, pentru a crea o platformă utilă și ușor de utilizat.

Platforma de e-learning vine în sprijinul elevilor, prin punerea la dispoziție a materialelor necesare procesului de pregătire, unde elevul poate găsi lecții prezentate schematic, la materii precum Limba și literatura română, Matematică, Istorie și altele. Totodată, săptămânal, vor fi adăugate testele de antrenament publicate de către Ministerul Educației. Elevii se pot perfecționa prin exercițiile de tip grilă și pot găsi, la secțiunea de tips & tricks, câteva articole referitoare la concentrare și învățare rapidă („Cum să înveți mai ușor și când este momentul oportun să o faci”; „Cum poți învăța singur o limbă străină?”; „Muzica te ajută cu adevărat să te concentrezi?”). Toate aceste beneficii pot fi utilizate în mod gratuit, prin simpla înregistrare pe platformă, unde elevul își poate urmări propria evoluție de-a lungul timpului: https://cne.vreaula.ro/login.

Statistica pentru rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat relevă faptul că rata de promovabilitate din acest an este de 40,71%, mai mică decât cea din 2019, având în vedere că anul trecut nu au fost organizate simulări. După un an în care sistemul de învățământ românesc a avut de suferit din cauza pandemiei, elevii în clasele terminale nu au reușit să parcurgă și să aprofundeze materia necesară pentru a susține examenele naționale. Mulți elevi nu au avut acces la educație, neavând resursele necesare pentru a participa la orele online. De asemenea, multe cadre didactice au fost pregătite cu privire la desfășurarea eficientă a acestora. Astfel, platforma este lansată într-un moment critic, pentru a crea un mediu în care elevii să se poată pregăti individual și ușor pentru examenele naționale.

„N-avem platformă de e-learning, așa cum prevede legea? Nu-i nimic, o creăm noi! – Așa a apărut ideea construirii unei platforme de educație digitală de către Consiliul Național al Elevilor, care să vină în sprijinul tuturor elevilor, în mod gratuit. Câteva luni mai târziu, după zeci de ore de muncă depusă de către voluntarii noștri (elevi, profesori și studenți), platforma a fost lansată! În săptămânile care urmează, elevii înscriși pe platformă vor avea parte de materiale didactice, teste interactive și sfaturi privind învățarea eficientă! Dacă ești elev, înscrie-te pe platformă și începe să explorezi!” – a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate