fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

masti de protectie elevi

Ministerul Educației ia în considerare o prelungire a anului școlar pentru învățământul preuniversitar și împărțirea acestuia pe trimestre. Părinții și elevii nu sunt de acord cu aceste schimbări din mai multe motive.

Pe de-o parte, dacă anul şcolar s-ar prelungi cu două săptămâni, până în luna iulie, elevii ar avea de suferit din cauza infrastructurii precare din şcoli care, în multe cazuri, nu permite o aerisire corespunzătoare a claselor. Pe de altă parte, dacă anul şcolar ar începe la 1 septembrie, multe familii nu ar putea să beneficieze de programul „Litoralul pentru toţi”, conform Digi24.

Consiliul Național al Elevilor consideră că extinderea anului școlar nu este o prioritate, mai degrabă ar trebui să ne îndreptăm atenția spre calitatea actului educațional. Având în vedere pierderile educaționale suferite din cauza pandemiei cu Covid-19, Ministerul Educației dorește să recupereze în timp, cantitativ, dar elevii cer o recuperare calitativă. Mai simplu spus, cât de pregătiţi sunt profesorii să contribuie la formarea elevilor, iar o discuţie despre extinderea anului şcolar ar fi oportună abia după elaborarea noilor planuri-cadru.

Deocamdată aceste schimbări rămân la stadiul de discuții, cel mai probabil anul școlar 2021-2022 va avea aceeași structură ca până acum.

"Conform Ordinului de ministru nr. 3.243/5.02.2021 privind structura anului școlar 2021 - 2022, cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie.

Dacă și numai dacă principalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021 - 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.

Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.

În orice variantă, Ministerul Educației va avea anul acesta inițiativa de a propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022 - 2023. În acest sens, vor fi inițiate consultări extinse.

Ministerul Educației va lua în considerare orice soluție va rezulta în urma acestor consultări, fără a exclude nicio variantă solicitată de profesori, elevi și părinți, nici revenirea la trimestre, nici extinderea duratei cursurilor și nici altă variantă ce va rezulta în interesul pregătirii elevilor." se arată într-un comunicat de presă publicat de Ministerul Educației.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate