fbpx

Diagnosis desktop

Diagnosis mobile

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

profesor elevi scoala coronavirus

Într-o conferință de presă susținută astăzi, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că s-a modificat structura anului școlar 2020-2021 și calendarul pentru Evaluarea Națională împreună cu înscrierile la liceu.

"Am propus o serie de modificări la structura anului școlar, modificări care au următoarele avantaje: propunând o vacanță de primăvară care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, aceasta va cuprinde perioada sărbătorilor pascale fie că vorbim de Paștele catolic în data de 4 aprilie, fie că vorbim de cel ortodox în data de 2 mai.

Deci vacanța de primăvară prelungită cu trei săptămâni începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai. În așa fel în perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectiva epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilității prin acordarea acestei vacanțe în tot sistemul de învățământ preuniversitar.

Al doilea avantaj este acela că examenul național de bacalaureat se păstrează la datele planificate, se păstrează cu prezență fizică și se va derula între 28 iunie și 1 iulie, probele scrise.

Un alt avantaj se regăsește în păstrarea datelor pentru evaluările la clasele a patra și a șasea, evaluările la clasa doua urmând a fi programate în cursul lunii mai. 

Dezavantajul este că suntem nevoiți să decalăm examenul de Evaluare Națională, el se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după data de 8 iulie”. a declarat Sorin Cîmpeanu.

Acesta a menționat și simulările care sunt în acest moment în plină desfășurare.

“Deci simulările se vor derula în continuare. Astăzi la proba de matematică istorie la bacalaureat am avut o prezență de 109.000 elevi, ieri am avut o prezență de 90 la sută, azi de 70 la sută, deci este o dovadă clară de interes față de simulările examenelor naționale. Aceste simulări se vor derula până în data de 31 martie în toate localitățile care nu sunt în carantină. "

Pe scurt, vacanța de primăvară începe în 2 aprilie și se încheie în 4 mai, examenul de bacalaureat rămâne între 28 iunie și 1 iulie, iar evaluarea națională se derulează între 5 și 8 iulie, cu adminiterea la liceu după 8 iulie 2021.

Sursa: Edupedu și Facebook

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate