fbpx

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Screenshot 2021 03 11 at 20.16.14

Eroii sunt definiți de curajul, calitățile si de transformările făcute pentru a ajunge la ceea ce sunt ei acum. Și uite așa, am început să-mi caut eroi. Dacă stau să mă gândesc, au trecut prin viața mea câţiva, lăsându-şi amprenta precum cerneala pe hârtie. 

Astfel, printre aceştia, se remarca bunicul meu. El este eroul meu. Nu poarta capa și nu are nici superputeri. Insa, magia pe care o deține este defapt în inima lui. De mica m-a invatat sa fiu blândă și să iubesc tot ce este sub soare. Cand mă ridica pe umerii lui, eram la varful celui mai înalt munte. Și pentru toate aceste momente nu pot decat sa îi mulțumesc. 

Consider ca, totul s-a nascut din dorinta, din dorinta de simți ceva, de a fi ceva. Uite asa se nasc eroii. Nu doar curajul și abilitățile lor îi diferențiază de ceilalți, ci călătoria făcută, transformarile la care au fost supuși pentru a fi un ideal.

Am observat ca, influencerii încep sa ia locul adevăraților eroi. Din spatele micului ecran, totul este mai viu colorat și strălucește mai tare. Oricine poate fi orice. Totul este perfect. Viata lor este plina de momente fericite, nu plang niciodata si lumea lor este ROZ. Insa o fi chiar așa? Așa sunt adevărații eroi? Au viața planificată și gata de a fi pozata? Trist este ca, am uitat sa mai punem suflet în orice facem.

Așadar, cum îți alegi eroii într-o lume în care influencerii fac cel mai mult zgomot? Nu exista un proces anume. Este o experienta unica și importantă pentru fiecare dintre noi. Eroii ii alegi cu sufletul. Persoana care te inspiră, care îți face inima sa tresara aceea e demnă de a-ti fi erou. Acesta devine un pivot in viata noastra, o ancora in speranta ca va fi bine și că vom reuși.

Noi ne regasim în trecutul, în fiecare etapă a existenței lor. Le urmarim povestea cu sufletul la gura, și privim cum o omidă devine cel mai frumos fluture. Năzuințele lor devin un scop pentru noi și uite așa, descoperim ca avem mai mulți eroi. Trec prin viata noastra fara sa ne dam seama și își lasă urmele.

Se spune ca, o dorinta scrisă este deja îndeplinită. Așa se întâmplă și în cazul nostru, eroul și-a îndeplinit scopul final, dar te-a marcat si pe tine, inspirandu-te sa faci la fel. Probabil, nu vom sti cu adevarat cati eroi am iubit, si cati dintre ei am devenit. Nu vom sti nici eroul cui suntem. Si asta e frumusetea de a fi om. De a inspira si de a te lasa inspirat. 

(Eseu finalist în cadrul concursului de eseuri pentru liceeni, inițiat de AMoS ED și sponsorizat de TurdaNews)

Citește și:

TurdaNews premiază cu cărți liceeni într-un concurs organizat de AMoS ED

Cei trei finaliști sunt:

  • Sara ARON. Citește eseul ei AICI.
  • Sonia VĂLEAN. Citește eseul ei AICI.
  • Maria ȘEMOTA. Citește eseul ei AICI.

Dacă ți-a plăcut, îl poți vota mai jos (derulează până la opțiunea de vot):

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate