fbpx

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 17

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

cms image 000095170

Ministerul Educației a anunțat că a ajuns la un consens cu Ministerul Sănătății,  pentru ca elevii din anii terminali, clasele a VIII-a și a XII-a, să vină în continuare la școală, în format fizic, chiar și în localitățile care sunt în scenariul roșu. Declarațiile au fost făcute de Sorin Cîmpeanu într-o intervenție la Antena3, iar apoi a fost publicată hotârea nr.15 de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență care vizează această schimbare.

"Pe langa actualizarea listei statelor si zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic, CNSU a decis ca este permisa continuarea studiilor cu prezenta fizica la scoala pentru elevii din anii terminali, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului educatiei si al ministrului sanatatii, dar doar in zonele unde incidenta cumulata la 14 zile nu depaseste 6 la mia de locuitori", a transmis CNSU.

Sorin Cîmpeanu: „Pe baza principiului că școlile se închid ultimele și să deschid primele, pe baza nevoii ca elevii de clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a au nevoie de pregătire pentru examenele naționale, am solicitat înțelegere pentru modificarea scenariilor prevăzute în hotărârea CNSU în așa fel încât, alături de copiii din grădiniță și de elevii din învățământul primar, în localitățile care intră în scenariul roșu să se permită și elevilor din clasele terminale să poată merge cu prezență fizică la școală, pentru a se pregăti în vedereă examenelor naționale.

Organismul abilitat să ia astfel de hotărâri pe perioada stării de alertă este Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Acest comitet are în analiza un proiect de hotărâre, care sunt convins că va fi validat cât se poate de curând, în care se prevede că se abilitează ministerele Sănătății și Educației, în vederea modificării ordinului comun, în sensul prezenței fizice la cursuri a elevilor din clasele a VIII-a, la XII-a și a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, indiferent de scenariul în care se află localitatea, desigur fără a depăși pragul de 6 la mia de locuitori, prag de la care știm cu toții se intră în carantină.

În urma discuțiilor cu Ministerul Sănătății ne-am pus de acord, am identificat un numitor comun pe baza unei analize responsabile și urmează ca, de îndată ce vom avea hotărârea CNSU, să redactăm ordinul comun al ministrului Educației și Sănătății. Deci Ministerul Educației a înțeles condițiile impuse de Ministerul Sănătății în scopul asigurării protecției elevilor și cadrelor didactice din perspectivă epidemiologică, drept pentru care vom elabora cât de curând acest ordin comun. Repet, ne-am pus de acord, există consens în elaborarea acestui ordin comun, care va apărea de îndată ce hotărârea CNSU va fi luată.”

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate