fbpx

Scrie un comentariu

1234 16 660x330

Ministerul Educației și Cercetării a transmis date prin care se arată că de la începutul semestrului doi și până acum au fost confirmați cu Covid-19, în instituțiile de învățământ, un număr de 809 elevi și 638 angajați din învățământ (profesori /personal auxiliar), ceea ce înseamnă un număr de 1.447 de înfectați. Din această cauză, la 730 de clase activitatea a fost suspendată pentru 14 zile.

Dacă la șfârșitul primei săptămâni de școală au fost înregistrate 649 de infectării în rândul elevilor și a personalului didactic și auxiliar, la jumătatea săptămânii a doua,numărul de infectări a crescut considerabil, astfel au fost depistați cu noul coronavirus 600 de elevi și 472 de angajați din învățământ, iar 542 de clase aveau activitatea suspendată.

În zona Turzii, municipiul Turda a intrat în scenariul 2 (cu prezență fizică a preșcolarilor, a școlarilor 0-IV și a celor din clasele VIII și XII; ceilalți, în online), după ce rata de infectare a crescut odată cu începerea școlii. În prezent, la Turda este o rată de 1,77 cazuri la mia de locuitori (în creștere). Municipiul Câmpia Turzii este la limita intrării în scenariul 2, având o rată de 0,94 cazuri la mia de locuitori, însă elevii vor începe și săptămâna viitoare cu prezență fizică în școli.

Din scenariul 1 în scenariul 2 au trecut și școlile din Iara, Tureni, Ploscoș și Săndulești. În schimb, la Băișoara școala a trecut din scenariul 3 (exclusiv online) în scenariul 2.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate