fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

sala clasa

Abia a început școala de câteva zile și deja s-au semnalat mai multe cazuri de infectare cu COVID19 în rândul elevilor dar și al cadrelor didactice.

În 17 săli de clase și grupe s-a suspendat activitatea din acest motiv, aproximativ 30 de cadre didactice sunt infectate, iar numărul acestora ar putea fi în creștere.

“În județul Cluj, la datele centralizate azi avem 17 clase și grupe în care s-a suspendat activitatea pentru cazurile de Covid-19 apărute la copii, care au rămas acasă, și avem aproximativ 30 de angajați ai școlilor care au rămas acasă sau sunt în izolare, ca urmare a confirmării infectării cu coronavirus sau pentru că sunt contacți direcți”, a declarat pentu Edupedu, inspectoarea școlară generală din Cluj, Marinela Marc.

Marc consideră totuși că este o situație normală în această perioadă, mai ales că elevii s-au întors din vacanță, iar pe perioada acesteia cazurile nu au mai fost contabilizate.

Inspectoarea școlară generală își dorește păstrarea unui echilibru, insistând pe respectarea măsurilor distanței.


„În școli, lucrurile se desfășoară normal, cadrele didactice sunt conectate la tot ce se întâmpla, copiii știu și respectă măsurile, am verificat asta, dar nu putem controla ceea ce se întâmplă dincolo de perimetrul școlii”, a declarat pentru sursa citată Marinela Marc.

Între timp, Clujul se menține printre județele cu cele mai multe cazuri noi de COVID-19. În ultimele 24 de ore aici au fost confirmate 156 de noi infectări cu noul coronavirus, cele mai multe după București (482 de cazuri) și Timiș (247 de cazuri).

Rata medie de infectare continuă să crească și a ajuns la 2,54 cazuri la 1.000 de locuitori. În spitalele specializate din Cluj sunt internați în prezent 665 de pacienți cu COVID-19, dintre care 64 pe secțiile ATI. De asemenea, a mai fost înregistrat un deces asociat cu noul coronavirus.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate