fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

sc cnmv 01

Inițial, Colegiul Național ”Mihai Viteazu” din Turda a fost anunțat că va începe cursurile școlare în scenariul 2, situație în care se prezentau fizic la școală doar elevii din clasele terminale (a VIII-a și a XII-a).

Situația era menționată și în Hotărârea nr. 5, din 6 februarie 2021, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unde CNMV Turda apare la poziția 404 (citește integral documentul AICI).

Citește și:

3 școli din zona Turzii nu își vor deschide porțile pentru toți elevii

Iar la finalul ordinului, erau niște Note explicative în care se menționa faptul că în cazul CNMV Turda unitatea școlară funcționează în scenariul 2 ”din cauza lucrărilor de reabilitare a clădirii școlii, care nu permit utilizarea infrastructurii unității pentru frecventarea cursurilor de către toți elevii”

Consilierul PNL Turda, Ioana Orbean, membru în Consiliul de Administrație al școlii, a precizat aseară că asta a fost decizia a fost a Consiliului de Administrație al școlii, unde au existat doar 2 voturi pentru prezența fizică.

”A fost propunerea consiliului LMV. Doar 2 voturi pentru prezenta fizica. Au propus sa mearga fizic la scoala doar clasa a 8-a si clasele 12-a. Asteptam raspunsul de la inspectorat.”, spunea consilierul local Ioana Orbean.

În cursul acestei zile, purtătorul de cuvânt al Primăriei Turda, Diana Apahidean, a anunțat că toți elevii de la CNMV Turda vor merge la cursuri în sistem fizic. ”Toti elevii vor merge la scoala, fara exceptie. Decizia finala e ca merg toti”, a precizat Diana Apahidean.

Contactată pe această temă, prefectul Irina Munteanu a declarat că aseară s-ar fi transmis o solicitare din partea CNMV Turda, în care se solicita... modificarea din scenariul 2 în scenariul 1!

”Prin solicitarea de aseara a colegiului, urmare a reglementarii unor aspecte organizatorice si a propunerii ISG in acest sens, in urmatoarea ora se va supune aprobarii CJSU proiectul de hot cu modificarea scenariului din galben in verde pentru Colegiul "Mihai Viteazu". Va comunicam ulterior informatia”, a spus prefectul Irina Munteanu, la solicitarea TurdaNews.

Screenshot 2021 02 07 at 12.44.04

 UPDATE:

❗Comunicat de presă- Hotărârea CJSU nr.6 privind modificarea scenariului de funcționare pentru Colegiul Național „Mihai Viteazul” din municipiul Turda, pentru începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021

➡️ Având în vedere adresa Direcției de Sănătate Publică a Județului Cluj nr. 1710 din 07.02.2021 privind situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități din județul Cluj, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la numărul de locuitori, înregistrată la Instituția Prefectului- Județul Cluj cu nr. 1455/07.02.2021 și adresa Inspectoratului Școlar Județean Cluj nr. 1009 din 07.02.2021, înregistrată Instituția Prefectului- Județul Cluj cu nr. 1454/07.02.2021, cuprinzând solicitarea de modificare al scenariului de organizare și funcționare, la propunerea Consiliului de Administrație a unității de învățământ Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda, pentru începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021, avizat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a aprobat modificarea scenariului de funcționare aprobat prin HCJSU nr. 5/ 06.02.2021 pentru Colegiul Național „Mihai Viteazul” din  municipiul Turda, de la scenariul 2 la scenariul 1.

➡️ Hotărârea nr. 6 a CJSU Cluj poate fi consultată accesând link-ul: https://cj.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/37/2021/02/HCJSU-nr.-6-din-7.02.2021.pdf

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate