fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

profesori

Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean s-a adresat prefecturii Cluj cu mai multe probleme evidențiate în sistemul educațional clujean, dar și național. În mare, profesorii cer mai mulți bani pentru educație, dar și reducerea numărului de elevi în clase.

Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean consideră că este momentul ca guvernanții să înțeleagă că TREBUIE INVESTIT ÎN EDUCAȚIE! Dacă nu se va pune capăt subfinanțării permanente a sistemului de învățământ, consecințele le vor resimți copiii noștri!

Este o realitate că pandemia va mai continua o bună perioadă de timp, dar este tot o realitate că, în orice condiții, educarea copiilor, indiferent de vârstă, trebuie și ea să continue, în condiții cât mai apropiate de normalitate!

Acest lucru nu se poate realiza decât dacă statul va investi  corespunzător în sistemul de educație! În ultimii ani, procentul din PIB alocat în România sistemului național educațional a fost în limita a 3% din PIB, în condițiile în care media procentului de PIB alocat educației de către țările membre ale UE este de aproximativ 5%!

De aceea, din punctul nostru de vedere, fundamentarea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021 este momentul ideal pentru a investi mult mai consistent în educație”, se arată în adresa formulată de Sindicat.

Liderul SLIPC, Lucia Cojocaru, a declarat pentru Cluj24.ro, că își doresc să acționeze pașnic, să își exprime nemulțumirile prin dialog, dar dacă nu vor fi luați în serios de către Guvern, profesorii vor trece la proteste.

Ministerul Educației a soluționat deja unul din cele 9 puncte trecute în documentul înaintat prefecturii Cluj, anunțând că va reduce numărul de elevi din clase.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate