fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

educatieministru

În Etapa a II-a a campaniei de vaccinare prin Strategia de vacinare, aprobată luna trecută prin Hotărâre de guvern, sunt incluși profesorii și lucrătorii din sistemul de învățământ. Astfel că, printr-un document semnat de către Ministrul Educației, s-a cerut desemnarea unei persoane responsabile cu înregistrarea pentru vaccinare de la fiecare unitate de învățământ.

„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.”

Numele persoanei responsabile cu acțiunea de vaccinare, funcția și datele de contact ale acesteia va fi transmisă către inspectoratul școlar județean în cursul zilei de astăzi,18.01.2021, până la orele 16, urmând ca inspectoratele școlare județene se transmite situația către Ministerul Educației până marți, 19 ianuarie, ora 12:00.

Prioritate la înscriere au următoarelor categorii de angajați:

  • Angajații din învățământul preșcolar (unde nu este obligatoriu portul măștii de către copii) și cadrele didactice care lucrează nemijlocit cu elevi.
  • Angajații unităților de învățământ preuniversitar care urmează să funcționeze cu prezența fizică începând cu data de 8 februarie 2021

Ministerul Educației a anunțat că îi mai întreabă încă o dată pe profesori dacă vor vaccinul în etapa a doua de sondare, până la finalul lunii, deorece în prima etapă au răspuns afirmativ într-un procentaj de aproximativ 45%.

La nivel universitar, Ministerul Educaţiei a transmis tuturor rectorilor din ţară o notă prin care cere ca fiecare universitate să desemneze o persoană responsabilă cu înregistrarea instituţiei de învăţământ superior pe platforma destinată campaniei de vaccinare anti-COVID, centralizarea datelor de identitate şi programarea la vaccinare a personalului angajat, transmite Agerpres.

”Vă informăm că potrivit Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, aprobată în decembrie 2020, a fost deschisă etapa a II-a de vaccinare. Această etapă a campaniei vizează populaţia cu grad de risc şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii cheie/esenţiale, printre care personalul din unităţile şi instituţiile de învăţământ. În acest context, vă adresăm rugămintea de a disemina toate informaţiile necesare către tot personalul din universitatea pe care dumneavoastră o conduceţi. Reamintim că este necesar a asigura accesul la programul de vaccinare împotriva COVID-19 următoarelor categorii de personal: didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, se menţionează în documentul semnat de ministrul Sorin Cîmpeanu și citat de Agerpres.

Deadline-ul pentru transmiterea datelor pentru persoanele respective este până marți, 19 ianuarie, ora 12:00.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate