fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

48902949 m 1

Pentru că școala online a lăsat găuri în educația elevilor, Ministerul Educației a decis să includă ore în plus care ar putea fi predate și sâmbăta. Aproximativ 70 de milioane de euro reprezintă bugetul pe care Ministrul Educației îl are în vedere pentru orele remediale care ar trebui să îi aducă pe elevi la zi cu materia.

„Sarcina Ministerului Educației este să organizeze acest proces și să identifice sursele de finanțare ale acestor acțiuni remediale. Este vorba despre o sumă de peste 70 de milioane de euro, identificată pentru a plăti cadre didactice pentru a face ore de acțiuni remediale. O predare sintetică a ceea ce s-a pierdut.

Numărul mediu de ore remediale pe săptămână, pe care îl avem în vedere este de 5 ore pe săptămână.

Sunt situații în care elevii au pierdut mai mult și asta se va vedea în urma evaluării făcute de către cadrele didactice și atunci numărul orelor remediale va fi mai mare de 5, mai mare decât numărul mediu”, a spus ministrul Educației la Digi24.

Astfel că, Ministrul Educației a propus un cuantum de 100 de lei pentru fiecare oră remedială predată de către un profesor, o sumă care ar trebui să motifeze cadrele didactice, în special cele la început de carieră.

„Pentru a motiva cadrele didactice ne gândim și la un cuantum atractiv, motivant, pentru că este și acesta un aspect și îmi place să fiu pragmatic, important. Și atunci cuantumul pe care-l avem în vedere, eu am propus acest cuantum, nu este validat la nivelul ministerului și la nivelul Guvernului, este de 100 de lei pe oră pentru fiecare oră remedială.

Aș vrea să vă spun că acest tarif este maximum corespunzător unui profesor cu peste 25 de ani vechime în sistemul universitar, împărțit la 72 de ore. Deci, cu alte cuvinte, cadrele didactice mai tinere, cu o experiență mai redusă în sistemul de învățământ, mă aștept, îmi doresc să fie motivate de această posibilitate de recompensare a eforturilor, care nu vor fi deloc mici”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

100 pare cifra magică aleasă de Guvern în ultima perioadă. 100 de lei pe oră se presupune că primesc și cadrele medicale care activează în centrele de vaccinare și tot 100 de lei li s-a promis și angajaților MAI. Sume care sunt menite să motiveze sunt mai degrabă neglijate de către angajații nemulțumiți de decizia Guvernului de a le îngheța salariile.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate