fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

1686420460 huge

Posibilitatea deschiderii școlilor din luna februarie a devenit un subiect foarte discutat, autoritățile i-au în calcul toate măsurile pe care pot să le ia pentru a reduce riscul de infectare cu Covid-19 atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice. Andreea Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănătății, a vorbit la ProTV despre testarea rapidă în școli.

“Testele antigen rapid sunt relevante la persoanele care au simptome sugestive pentru COVID sau la contacţi. La persoanele asimptomatice senzitivitatea scade mult.

Testarea se va face doar celor cu simptome sau contacţilor direcţi.”

Pregătirea pentru întoarcerea fizică a elevilor în școli ridică mai multe provocări precum distribuirea de teste, definitivarea procedurii finale de testare și informarea cadrelor didactice.

“Cel mai corect este să se facă în cabinetul şcolii, pentru că e un test care poate să aibă un poteţial de risc.Testarea va fi făcută, în principiu, de personalul medical angajat al şcolilor. Procedura nu este complicată. E foarte important ce facem apoi cu informaţia.”

“O parte din teste sunt în ţară, au fost distribuite de IGSU. Urmează să avem o centralizare a celor rămase şi cel mai important e să avem şi teste suplimentare”.

″Începând de săptămîna viitoare vom organiza comunicări online cu cadrele didactice, ca să le aducem informaţiile medicale corecte.”

Andreea Moldovan a vorbit și despre înscrierea cadrelor didactice la etapa a doua de vaccinare, până în prezent aproximativ 50% dintre aceștia și-au declarat intenția de a se vaccina.

Înscrierea la etapa a doua de vaccinare se va face tot prin locul de muncă, nu individual. Rugăm la răbdare, e greu de gestionat un astfel de volum de oameni. Fiecare director trebuie să înscrie angajaţii instituţiei de învăţământ pe care o conduce”, a mai precizat Andreea Moldovan.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate