fbpx

 
 
Scrie un comentariu

masti de protectie elevi

Astăzi a fost prima zi înapoi la școala online, care va continua cel puțin până în februarie. Nu e noutate faptul că online-ul nu se compară cu întoarcerea fizică la școală, iar acest lucru se poate observa în performanțele elevilor din primul semestru al anului școlar 2020-2021.

Pentru că au rămas în urmă cu materia în școala online, elevii ar putea face ore suplimentare chiar și sâmbăta. Ministrul Educației a susținut că aceste ore vor fi desfășurate în afara programei școlare din al doilea semestru, iar cadrele didactice vor fi plătite separat, din fonduri europene de 30 de milioane de euro.

„Printre cele 7.203 școli nu este niciuna care să spună că nu are nevoie de niciun fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni, într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că acestea trebuie făcute față în față și peste programul specific clasei aferent semestrului doi. Deci, este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care este disponibilitatea în funcție de sfecificul fiecărei școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, în 11 ianuarie, ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a organizat o videoconferință cu inspectorii școlari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflați în situație de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pentru semestrul I, precum și măsurile ce se impun în această situație.

S-a constatat că, conform datelor transmise de către unitățile școlare, prin intermediul inspectoratelor școlare județene/ISMB, un număr de cca.65.000 de elevi se află în situație de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilității de acces la resursele tehnologice - factor principal, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri, situații medicale etc. 

În mod normal, se înregistrau în medie 15.000 de elevi în această situație în alți ani.

Astfel s-au identificat 3 măsuri necesare, respectiv:

1. Desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice.

2. Prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea.

3. Posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Rămâne de văzut cum va evolua semestrul II, când se vor întoarce elevii la școală în format fizic și cum îi va afecta această schimbare.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate