fbpx

 
 
Scrie un comentariu

elevi copii scoala online pexels julia m cameron 4145153 768x513

Mâine reîncepe școala, după perioada de vacanță de iarnă. Însă, elevii nu vor merge la școală, ci se vor relua cursurile online. Decizia este valabilă pentru toate școlile, indiferent de incidența cazurilor COVID-19 din localități.

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, spune că școala va continua online cel puțin până în 8 februarie 2021.

„Semestrul I s-a derulat online și va fi finalizat tot așa, timp în care noi culegem date din sistemul de educație. Am cerut cu termen de raportare mâine o situație cu privire la estimarea numărului de elevi aflați în risc de neîncheiere a mediei pe primul semestru, pe baza dificultăților înregistrate pe parcursul procesului de predare-învățare online.

Vineri, 15 ianuarie, vom avea situația cu disponibilitatea celor 340 de mii de cadre didactice din sistemul național de educație pentru vaccinare, precizând că răspunsul nu constituie niciun fel obligație de vaccinare.

În ultima decadă a lunii ianuarie se va lua o decizie cu privire la modul în care se poate începe semestrul 2 în format clasic”, a spus Ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu, la un post de televiziune.

Consiliul Național al Elevilor a propus deschiderea școlilor acolo unde incidența cazurilor de COVID-19 a scăzut sub 3 la mie.

Totodată, ministrul a anunțat că examenele naționale vor avea loc la datele programate, cu prezența fizică a elevilor.

„În niciun caz, în nicio discuţie nu a rezultat anularea şi nici măcar decalarea examenelor naţionale. Pentru predictibilitate, examenele naţionale trebuie să se deruleze la datele planificate, cu prezenţă fizică şi pe o tematică ce într-adevăr va trebui să fie adaptată la ceea ce s-a predat şi la ceea ce a asimilat elevul. Ceea ce s-a predat ştim din raportări, ceea ce a asimilat elevul vei putea şti în urma unei evaluări personalizate. Pentru că există discrepanţe mari pe care trebuie să le recunoaştem, să le asumăm şi să vedem ce putem să facem mai bine pentru a diminua pierderile. Nu pretinde nimeni că vom putea compensa absolut toate pierderile, este important să compensăm cât mai mult din aceste pierderi", a menționat ministrul Educaţiei.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate