fbpx

 
 
Scrie un comentariu

elev tableta 1

Astăzi, 6 ianuarie 2021, Inspectoratul Școlar Județean Cluj a redistribuit 1890  de tabletedotate cu internet gratuit și nelimitat pentru 24 de luni, pentru 13 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj, achiziționate din sume alocate de către minister prin H.G. nr. 756/2020, în cadrul Programului național „Educația în siguranță”.

Acest demers este complementar celorlalte inițiative și eforturi de cuprindere a tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, pe una dintre liniile de finanțare, în vederea accesării resurselor și a echipamentelor digitale necesare învățării online. Precizăm faptul că, până la această dată, au mai fost distribuite 4.723 de tablete achiziționate de către Ministerul Educației și Cercetării, în cadrul Programului național„Școala de acasă”, finanțat prin H.G. nr.370/2020.

De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Cuj, pregătește depunerea unei cereri de finanțare din bani europeni, în parteneriat cu  19 unități de învățământ preuniversitar din județ pentru achiziționarea a 1.950 de tablete și a altor echipamente IT necesare unui proces educațional de calitate (table interactive, videoproiectoare, laptopuri etc.), iar primăriile din județ pregătesc proiecte similare pentru dotarea a 51 de unități de învățământ preuniversitar, eforturi care se alătură proiectelor depuse deja de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca.                                             

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 1.02.2021.

 „ Prin distribuirea tabletelor finanțate prin Hotărârea Guvernului, nr. 756/2020, dar și  a celor achiziționate de minister i-am avut în vedere  pe acei elevi, cu precădere din zonele rurale, care nu dispun, în acest moment, de niciun echipament  digital care să le faciliteze conectarea la activitățile educaționale online, respectiv pe acei elevi care, deși dețin dispozitive pentru conectare, acestea sunt partajate cu alți frați sau membri ai familiei. Considerăm că, odată cu depunerea proiectelor europene, această activitate de dotare cu echipamente IT la nivelul județului Cluj se apropie de final, iar desfășurarea activităților de învățare prin intermediul platformelor digitale nu va mai fi îngreunată de lipsa instrumentelor de conectare,” a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

                                                                                              

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate