fbpx

 
 
Scrie un comentariu

masti elevi

Potrivit Ministerului Educației, instituțiile de învățământ ar putea fi redeschise în luna ianaurie. Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai precizat că prioritizarea va trebui să fie grădiniţa şi ciclul primar, apoi ciclul gimnazial, liceu şi universitar.

 „Ministerul Educaţiei trebuie să fie în prima linie a responsabilităţii, alături de Ministerul Sănătăţii. Sistemul Educaţiei este cel mai mare sistem public, în orice ţară. Va trebui să ne concentrăm pe probleme de ordin urgent cum ar fi deschiderea şcolilor pe care ne-o dorim a se face cât mai repede va permite perspectiva epidemiologică. Au fost evoluţii specifice care vizează în special copiii. Este prioritate zero analiza acestor evoluţii şi luarea celei mai bune decizii, în sensul în care ne dorim cu toţii, profesori, elevi, părinţi, Minister al Educaţiei, reîntoarcerea cât mai grabnică la şcoală”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a vorbit şi despre o prioritizare privind deschiderea unităţilor de învăţământ, potrivit adevarul.ro

„Prioritizarea aceasta va trebui să fie, în primul rând grădiniţă şi învăţământ primar, apoi învăţământ gimnazial, apoi învăţământ liceal şi învăţământ universitar cu cele trei, licenţă, master şi doctorat”, a declarat Cîmpeanu pentru sursa citată.

Potrivit acestuia, grădinițele și școlile ar putea să fie redeschise pe 11 ianuarie. Totodată, el a mai precizat că nu toate unitățile de învățământ vor fi redeschise în același timp, ci totul se va face etapizat.


Mai exact, potrivit ministrului, mai întâi ar putea lua partea la cursurile fizice cei de la grădinițe și școlile primare și apoi școala gimnazială și învățământul preuniversitar, respectiv învățământul universitar.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate