fbpx

 
 
Scrie un comentariu

istorie si geografie

Istoria și Geografia, două materii clasice studiate de elevii de-a lungul timpului, dispar din programa școlară începând cu anul școlar 2021-2022.

Mai exact cele două materii se vor contopi într-o singură materie. Astfel, se va forma materia „Studii Sociale”. 

Ministerul Educației a oferit mai multe modele de plan-cadru de lucru pentru următorii ani școlari. Într-una dintre variante, materia „Limba Latină” nu ar mai fi inclusă, iar orele de Limbă modernă vor fi reduse la două, în loc de patru. La fel și pentru fizică, chimie, biologie, geografie și istorie.

Cadrele didactice susțin că după ce ani de zile s-a urmărit reducerea orelor acestor discipline, acum se pregăteşte terenul pentru măsuri administrative, care înseamnă, în viitorul apropiat, că un profesor va preda mai puține discipline.

De asemenea, Ministerul Educației a anunțat că o nouă materie va apărea în programa școlară a anului viitor, una destul de potrivită contextului social actual al României. Mai exact, această nouă materie se va numi „Educația media” și va ajuta elevii să descopere știrile false care se propagă cu mult prea multă ușurință în mediul online.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate