fbpx

 
 
1 Comentariu

646x404

Elevii sunt puși în fața unor noi reguli pentru școala online. Conform unui ordin de ministru semnat în 16 decembrie, elevii trebuie să aibă camera pornită ca să fie considerați prezenți la orele online.

Ordinul de ministru nr 6.200/16.12.2020 aduce adăugări la una dintre obligațiile deja existente ale elevilor din OMEC 5.545/2020, cel care prevede regulile în predarea online din acest an școlar. Inițial articolul prevedea doar participarea la orele online, iar pornirea sistemelor video-audio nu erau incluse, precizează monitorulcj.ro.

„Elevii au obligația de a participa la activitățile desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent și se consemnează absența în catalog. Absența poate fi motivată, în cazul justificate, în baza unei cereri scrise a elevului major/a părintelui/a tutorelui legal instituit.

În situația în care elevul răspunde cerințelor cadrului didactic, indiferent dacă are sau nu în funcțiune sistemul audio-video, nu i se poate consemna absența la ora de curs. Și, excepție fac orele destinate exclusiv de valori elevilor, la care aceștia trebuie să fie conectați audio-video.”, arată noua modificare.

Astfel că, elevii care nu pornesc camera și nici nu răspund cerințelor profesorului sunt considerați absenți, iar absențele se pot motiva doar cu justificarea corespunzătoare.

Aceste schimbări sunt întâmpinate de aproximativ 400.000 de elevi care nu au acces la educație pentru că nu au acces la internet.

„Unii dintre acești 400.000 au un telefon, dar nu beneficiază de internet. Sper că în doi ani vom avea internet în toate comunitățile“, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Educației, Jean Badea.

Această discuție a fost deschisă în cadrul dezbaterilor cu privire la proiectul Ministerului Educației pentru digitalizarea educației în România, iar Jean Badea a menționat posibila  implementare a unor vouchere care ar soluționa accesul acestor copii la școala online.

„Există la acest moment în implementare la Ministerul Comunicațiilor serviciul universal, serviciu de poștă astfel încât fiecare cetățean din țara asta să poata trimite. Discuțiile avute cu ANCOM este (sic!) ca acest serviciu să se extindă și pe partea de internet și pentru comunitățile defavorizate să se poată, printr-un program social, acorda vouchere pentru internet, adică un voucher în valoarea abonamentului la internet. Dacă un elev nu își permite abonamentul la internet, statul să îi dea un voucher”, a precizat Badea.

 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    jurnalista lui peste · 17:57 20.12.2020
    "Aceste schimbări vin sunt întâmpinate de aproximativ 400.000 de elevi care nu au acces la educație pentru că nu au acces la internet."
    ce exprimare este aceasta? aceste schimbari vin sunt.................vă rog să fiți atenți la exprimare stimabile jurnaliste/stimabili jurnaliști----când mă gândesc că pe vremea răposatului trebuia să iei nota 10 la examenul de limba română ca să fii jurnalist................au trecut acele vremuri.....
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate