fbpx

 
 
1 Comentariu

scoala1 848x480

Atunci se împlinesc cele 30 de zile din perioada în care au fost suspendate cursurile față în față, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației.

Ministerul mai transmite că, în funcție de evoluția situației epidemiologice, vor fi stabilite modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util. În această perioadă procesul didactic este organizat în sistem online.

Premierul Ludovic Orban spune că în continuare şcolile trebuie să rămână închise, chiar dacă există numeroase solicitări pentru deschiderea lor.

Orban afirmă că ţările care mai aveau şcolile deschise le-au închis între timp, iar măsura este una pentru protejarea părinţilor şi bunicilor.

"Ne-au criticat că le-am deschis, apoi că am trecut cursurile online. Aproape toate ţările care aveau cursuri în clasă le-au suspendat între timp. Riscul de transmitere în şcoli este mai mic. Problema e că funcţionarea şcolilor presupune creşterea aglomeraţiei, intercaţiuni între părinţi, bunici, sunt o serie de activităţi care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe părinţi şi pe bunici, este mai bine să fie orele online", a declarat Orban, la România TV.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate