fbpx

 
 
Scrie un comentariu

MGYwM2UzZTkwMzk1NGE2Nzg2YTdkMzU4ZGYwZmQxYzc.thumb

Școala, deși a trecut puțin în umbra alegerilor locale, rămâne unul dintre cele mai discutate subiecte în perioada actuală, în special în media și social media. După două săptămâni de școală cu reguli de pandemie sau în online, am discutat cu elevii să vedem părerea lor despre noul an școlar.

În primul rând i-am întrebat cu ce sentimente au început școala în 14 septembrie și după cum era de așteptat nu sunt sentimente plăcute, mai degrabă anxietate și gânduri negative. Lipsa unei festivități de deschidere precum în anii trecuți i-a dezamăgit pe elevi în mod special.

La orele online, elevii spun că le este greu să urmărească ce scrie pe tablă sau că petrec mult timp din oră pentru a regla toate aspectele tehnice. Există și elevi care nu au posibilitatea să îndeplinească anumite cerințe sau teme, pentru că nu au materialele necesare, laptop sau tabletă. Pentru cei care s-au întors fizic la școală sau pe rând, este puțin mai greu cu pauzele și cu respectarea regulilor, în mod deosebit cele legate de purtarea măștii. Un elev ne spune că au voie să mănânce doar odată pe zi, într-o pauză de 10 minute ținută în curte după 3 ore de la începutul programului.

Pe termen lung, elevii nu cred că lucrurile o să funcționeze mai bine ci mai degrabă se vor schimba pentru că regulile par din ce în ce mai greu de respectat.

I-am întrebat pe elevii și ce părere au părinții lor și cum tratează situația actuală. La unii, părinții nu au opinii accentuate, doresc doar binele copiilor și lasă deciziile în mâinile organelor competente, dar la alți elevi, părinții sunt total împotriva măsurilor. În mod evident, masca este cel mai controversat subiect în rândul părinților care protestează și aduc argumente atât valide cât și mai puțin documentate. 

Rămâne de văzut cum va evolua semestrul acesta, având în vedere că deja au apărut cazuri de covid-19 în unele școli din județ atât în rândul elevilor cât și a cadrelor didactice.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate