fbpx

 
 
Scrie un comentariu

jdhghfjhgjdhjf

Deși perioada în care trăim este stresantă și implică multe schimbări în viața de zi cu zi, educație nu poate să ia pauză, astfel, după ce în 15 septembrie s-au deschis școlile din România cu măsuri speciale și cu 3 posibile scenarii abordate, luni, 28 septembrie începe anul universitar 2020-2021.

"Noul an universitar va fi altfel, dar noi vom încerca să fim la fel de aproape de voi. Vă așteptăm online luni, 28 septembrie, la ora 10.00, să ne fiți alături la ceremonia de deschidere a anului universitar 2020-2021." este mesajul din partea Universității Babeș Bolyai din Cluj, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ atât din România cât și de pe glob.

„Până nu reparăm componenta de educație nu putem aborda serios alte componente strategice, iar toate celelalte reforme vor fi sortite eșecului sau vor dura foarte mult. Universitățile formează specialiștii care gândesc și implementează reformele strategice și cadrele didactice din preuniversitar care ne formează copiii/noile generații, deci trebuie să avem grijă ca ei să fie foarte bine pregătiți”, a declarat marți, 22 septembrie 2020, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, în cadrul unei întâlniri de lucru cu premierul României, Ludovic Orban, și cu reprezentanți ai Guvernului și ai autorităților locale clujene.

Multe facultăți au ales să continue activitatea în mediul online pentru a evita orice problemă legată de virusul Covid-19, dar sunt și care încep semestrul cu o abordare hibrid, unde se întorc anumite grupuri în mod fizic la facultate. 

Bobocii sunt cei mai afectați de aceste schimbări. Pe lângă că au avut parte de un examen de Bacalaureat atipic, aceștia nu se vor putea acomoda în mod tradițional cu viața de student, dar universitățile fac tot ce le stă în putință să reducă rata de abandon care oricum este mare pentru anul I.

În aceste condiții, situația se poate schimba de la săptămână la săptămână în funcție de cum evoluează lucrurile atât pentru cei care vor face fizic cât și pentru cei care rămân în online. Momentan putem doar să sperăm că încet încet toate aspectele organizaționale se vor concretiza pentru a eficientiza timpul studenților și pentru ca aceștia să se poată concentra pe ce studiază și nu pe cum studiază.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate