fbpx

Scrie un comentariu

YmU2NzI0OGE3NDBmZDRlMjAxNzhmZGE5ZjFhNWUx.thumb

Mâine, 14 septembrie, începe noul an școlar 2020-2021. O zi așteptată cu mult stres, griji și dispute, în special din partea părinților. Zilele trecute vă prezentam ce scenarii au adoptat unitățile de învățământ din Municipiul Turda și Câmpia Turzii, iar astăzi vă prezentăm scenariile pentru zonele rurale din jur.

Scenariul 1 presupune participarea zilnică a tuturor  elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2 este mai mult o combinație prin participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială ( prin rotație de 1-2 săptămâni ) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3 presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

În mediul rural, un procent ridicat de școli și grădinițe au ales să funcționeze după scenariul 1 și să nu se complice cu modificările pe care cursurile online le-ar presupune. Aceste unități de învățământ sunt: 

Școala Gimnazială „Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu, Grădinița cu program normal Cheia din comuna Mihai Viteazu, Grădinița cu program normal Cornești din comuna Mihai Viteazu, Școala Gimnazială Pădureni din comuna Tritenii de Jos, Școala Primară Triteni Colonia din comuna Tritenii de Jos, Școala Primară Tritenii de Sus din comuna Tritenii de Jos, Școala Gimnazială Simion Balint Copăceni din comuna Săndulești, Școala Gimnazială Călărași din comuna Călărași, Școala primară Bogata din comuna Călărași, Școala Primară Bolduț din comuna Ceanu Mare, Școala Primară Iacobeni din comuna Ceanu Mare, Grădinița cu program normal Berchieșu din comuna Frata, Școala Gimnazială Luna din comuna Luna, Școala Gimnazială „Trăian Gărbuș” Luncani din comuna Luna, Școala Gimnazială Tureni din comuna Tureni, Grădinița cu program normal Comșești din comuna Tureni, Grădinița cu program normal Mărtinești din comuna Tureni Școala Gimnazială Viișoara din comuna Viișoara, Școala Primară Urca din comuna Viișoara.

Singurele școli care au ales Scenariul 2 sunt: Școala Gimnazială Pavel Dan din Tritenii de Jos, comuna Tritenii de Jos, Școala gimnazială Ceanu Mare din comuna Ceanu Mare, Școala Gimnazială Boian din comuna Ceanu Mare, Școala Gimnazială Frata din comuna Frata.

Nicio unitate de învățământ nu a a ales scenariul 3, dar lucrurile se pot schimba săptămânal sau atunci când apare o situație de criză.

 

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate