fbpx

1 Comentariu

ctvu 1

Majoritatea elevilor din județul Cluj vor începe noul an școlar, luni, 14 septembrie 2020, în condiții speciale, dar cu prezența fizică în sălile de clasă.

6 instituții de învățământ din comuna Aghireșu, una din Cluj și una din Câmpla Turzii vor face orele exclusiv online. Conform Prefectului Mircea Abrudan, în comuna Aghireșu rata de incidență este mai mare decât 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Școlile și grădinițele din comuna Aghireșu vor face doar online pentru că rata de incidență este mai mare decât 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori, Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii va face lecțiile tot online deoarece imobilul se află în reparație. De asemenea, mai este un liceu privat din Cluj-Napoca, Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan”, care a optat pentru scenariul online”, a precizat Mircea Abrudean.

Din cele 423 de unități școlare de la nivelul județului Cluj, 317 vor începe anul școlar pe SCENARIUL 1 (VERDE), 98 de unități de învățământ vor începe pe SCENARIUL 2 (GALBEN), iar 8 unități școlare vor începe pe SCENARIUL 3 (ROȘU).

Deși scoala începe luni, încă nu s-a decis dacă elevii au nevoie de avizul epidemiologic al medicului de familie care să certifice că se poate integra în comunitate.

Mihai Moisescu, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Cluj, a spus că cel mai probabil se va merge pe realizarea unui triaj observațional al elevului de către părinte și apoi de profesor.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate