fbpx

2 Comentarii

cursuri Turda

Clujul are localități în care se aplică scenariul ROȘU pentru începerea școlii. La Turda și Câmpia Turzii suntem în zona „verde”.

Primul scenariu, cel verde, toți elevii vor merge la școală în sistem clasic, dar cu respectarea normelor de protecție împotriva COVID-19. Pentru a urma acest scenariu, rata incidenței trebuie să fie mai mică decât un caz la o mie de locuitori în ultimele 14 zile.

Al doilea scenariu este cel galben. Toți preșcolarii și elevii de la nivel primar, cei din clasele VIII-a și a XII-a, vor merge zilnic la școală, respectând, totodată, normele de igienă impuse. Ceilalți elevi din clasele de gimnaziu și liceu vor reveni la școală doar partial, prin rotație odată la 1-2 săptămâni. Acesta este scenariul hibrid care se aplică localităților cu o rată de incidență de 1-3 cazuri pentru o mie de locuitori.

În ultimul scenariu sau scenariul roșu, toți elevii, indiferent de nivelul de învățământ în care se află, își vor desfășura cursurile online.

La Cluj există două localități care se încadrează în scenariul roșu și alte 5 în scenariul galben. Aghireșu și Cornești .

Pentru zona Turda – Câmpia Turzii se aplică scenariul „verde” adică cursuri față în față cu cadrele didactice.

Motivul? A fost dată publicității și rata de incidență a cazurilor de infectare la mia de locuitori. Astfel, municipiile din zona noastră, Turda și Câmpia Turzii, au o rată de incidență de sub 0,5 la mia de locuitori: 0,33 la Turda și 0,44 la Câmpia Turzii.

Cea mai ridicată rată de incidență în zona noastră se află la Luna, unde rata este de 0.65.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Anonim · 07:03 08.09.2020
    Măsuri 31.08.2020
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Paul · 14:37 08.09.2020
    Pai daca nu se testeaza...normal ca suntem in zona verde.Se fac teste doar celor care ajung la spital cu alte probleme...cateva zeci de teste saptamanal oricum.Daca din 90 de teste gasesti 10-15 bolnavi intr-o saptamana...ganditi-va ce ar insemna o testare masiva la nivelul Turzii...sa vedeti atunci culoare de cod...
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate