fbpx

Scrie un comentariu

scoala avram iancu campia turzii 1

Cursurile ar putea începe fizic numai din octombrie, iar în luna septembrie elevii să facă școală online, conform unor cereri făcute de medicii epidemiologi.

Au fost discuții pe această temă (ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar în intervalul 14-30 septembrie cursurile să fie online - n.r.). Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu”, a spus Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Întrebat dacă autorităţile sunt încurcate de alegerile locale în redeschiderea şcolilor, el a spus: “Şi aici a fost o discuţie legată de acest subiect, tot ca un argument ca să înceapă şcoala online, în sensul ăsta a fost folosit, dar aici putem avea o soluţie, să dăm o zi liberă înainte de alegeri şi o zi liberă după alegeri, astfel încât să se poată pregăti … în şcolile în care se organizează secţii de votare”, scrie și agerpres.ro

Între timp, Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie două linii Telverde pentru a facilita accesul rapid la informaţii cu privire la activitatea didactică în noul an şcolar.

Prima linie Telverde – 0800.67.20.31 – va fi destinată elevilor, studenţilor şi părinţilor, în vederea obţinerii de informaţii privind desfăşurarea procesului educativ.

Cea de-a doua linie – 0800.67.20.32 – se adresează reprezentanţilor unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi administraţiei publice locale, cu scopul de a oferi consultanţă în materie de accesare a fondurilor europene.

Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcţiona de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 – 16,00.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate