fbpx

Scrie un comentariu

MEN 1

Ministerul Educației și Cercetării lansează portalul de informare educatiacontinua.edu.ro, instrument online, dedicat tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea educațională, în anul școlar 2020-2021, ca urmare a evoluției pandemiei de COVID-19.

Anunțul a fost făcut de către Ministrul Educației și Cercetării, doamna Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate astăzi, 1 septembrie 2020, cu ocazia deschiderii anului şcolar 2020-2021.

Așa cum am promis, în această perioadă am elaborat ghidurile metodologice, ghiduri pentru organizarea și desfășurarea activităților în cadrul unităților de învățământ. Aceste materiale au fost concepute pentru fiecare nivel de învățământ, prin raportare la particularitățile acestora. Astfel, Ministerul Educației și Cercetării pune la dispoziție ghiduri pentru: educație timpurie, învățământ preșcolar, învățământ primar, gimnazial și liceal, dar și pentru învățământ vocațional, profesional și tehnic și, nu în ultimul rând, pentru învățământul special. Toate aceste materiale-suport sunt publicate pe educatiacontinua.edu.ro”, a declarat doamna Monica Anisie, Ministrul Educației și Cercetării.

Cu acest prilej, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Cluj a transmis un mesaj public tuturor cadrelor didactice din județul Cluj: „ În prag de nou an școlar, vă adresez, dragi colegi directori și cadre didactice, rugămintea de a da dovadă, în continuare,  de responsabilitate, luciditate și eficiență  în toate deciziile luate la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, în vederea deschiderii școlilor, în condiții optime, de siguranță. Să transmitem un mesaj de încredere și optimism elevilor și părinților, asigurându-i că ne vom concentra toate eforturile, vom colabora cu toate instituțiile abilitate, astfel încât copiii, dar și angajații școlii, să fie în siguranță, în spațiile școlare”, a declarat doamna Marinela Marc, inspector școlar general, al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Portalul educatiacontinua.edu.ro facilitează accesul direct la informare pentru actorii din sistemul național de învățământ: elevi, studenți, părinți, cadre didactice, precum și pentru alte categorii de public.

Acesta va cuprinde toate documentele emise de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar și alte documente din același spectru tematic, grupate pe arii de interes, respectiv cicluri de învățământ.

                                                                     

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate