fbpx

cristian lungu pmp

Banner NEMEȘ 29iulie

118726071 10164449994960727 6019019368562400079 n

Scrie un comentariu

YmU2NzI0OGE3NDBmZDRlMjAxNzhmZGE5ZjFhNWUx.thumb

Într-un interviu pentru Libertatea, Răzvan Cherecheș, profesor în sănătate publică la Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca, discută despre riscurile pe care propunerea actuală a Guvernului le presupune pentru noul an școlar care începe din 14 septembrie. Guvernanții au eliminat distanța obligatorie de minimum un metru între bănci, dacă se va pune plexiglas la fiecare bancă și lasă la latitudinea școlilor să se organizeze singure.

razvan chereches coronavirus

“Răzvan Cherecheș explică de ce plexiglasul atașat la bănci îi protejează mai puțin pe elevi decât distanța de minimum un metru, cerută și de Organizația Mondială a Sănătății. Cercetătorul mai spune că “nu are nicio îndoială” că vor fi focare în școli, iar autoritățile trebuie să fie pregătite pentru a le combate rapid și eficient.”

Atât păstrarea distanței cât și purtarea măștilor sunt măsuri care vor fi greu de respectat de către elevi, în special în pauze, profesorul avertizându-ne că trebuie să ne așteptăm la focare în școli din toamnă. Astfel școlile vor fi închise și deschise iar și iar.

"Mi-e teamă că guvernul va da vina pe școli pentru toate situațiile pe care nu le va gestiona, iar școlile vor da vina pe părinți, pentru că ei și-au dus copiii la școală semnând o declarație pe propria răspundere." mai spune acesta.

Directorul departamentului de sănătate publică din cadrul UBB Cluj-Napoca, Răzvan Cherecheș, a mai avut intervenții legate de pandemia de COVID-19 atât în presă cât și pe Facebook acolo unde posta filmulețe scurte și extrem de informative despre acest virus și situația actuală.

Citește interviul complet aici:https://www.libertatea.ro/stiri/vom-tot-inchide-redeschide-scoli-avertisment-universitatea-babes-bolyai-3101598

 

 

banner PSD Campia Turzii

Banner Tureni

Banner Ceanu Mare

Banner Sandulesti

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate