fbpx
Scrie un comentariu

fotografie TurdaNews

Deși acest sfârșit de săptămână s-a anunțat cu vreme frumoasă completată de activități și evenimente pentru toate gusturile, aceste aspecte sunt mai puțin relevante pentru elevii care s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat.

În data de 24 august, începe sesiunea cu examenul scris la limba și literatura română iar calendarul complet este următorul:

  • 24 august: Limba şi literatura română - E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului - E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - E.d)
  • 27 august: Limba şi literatura maternă - proba E.b)
  • 2 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)
  • 2 - 4 septembrie: rezolvarea contestațiilor
  • 5 septembrie: afișarea rezultatelor finale

În vederea susținerii probelor scrise din a doua sesiunea a examenlui de bacalaureat 2020, la nivelul județului Cluj, s-au înscris 990 de candidați. Dintre aceștia, 596 sunt candidați ce provin din promoția 2019-2020, iar 394 candidați aparțin altor promoții.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, potrivit Ministerului Educației.

De asemenea, „reamintim faptul că toate măsurile de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor prevăzute în ordinul comun MEC - MS , nr. 4.267/841/2020, sunt valabile și pentru sesiunea august - septembrie 2020 a examenului național de bacalaureat”, a transmis IȘJ.

Le dorim mult succes tuturor celor care participă la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaurent.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator