fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

 394900 524941204196510 1268235769 n

Încă din martie 2020, universitățile din Cluj Napoca și din toată țară s-au adaptat treptat la carantină unele mai repede decât altele, dar au reușit să ducă la bun sfârșit anul universitar. Platforme online, precum Google Classroom, Zoom sau Skype au devenit cele mai bune ustensile în buna desfășurarea a orelor și mai mult, a examenelor de licență și disertație.

Pentru că situația nu este stabilă, conducerea Universității Babeș Bolyai a anunțat care sunt scenariile pentru primul semestru al noului an universitar 2020-2021. Acestea sunt trei la număr și au pornit de la următoarele premise:

  • „UBB este cea mai mare comunitate academică din țară, astfel organizarea activităților universitare în condiții de pandemie necesită o planificare specifică, atât pentru siguranța comunității UBB, cât și a orașului Cluj-Napoca.”
  • „UBB este una dintre cele mai reprezentative universități din România – acceptată în GUILD, organizația unora dintre cele mai importante universitățo „world-class” europene, ca universitatea de referință din Europa de Sud-Est- , astfel că organizarea activităților universitare trebuie gândită pentru a păstra standardele academic de calitate.”
  • “Presiunea adusă de pandemie trebuie să mobilizeze creativitatea/inovația comunității UBB pentru (1) a nu afecta parcursul de viață al studenților noștri și al viitorilor studenți și (2) a o valorize ca o oportunitate de modernizare a educației universitare.”

Astfel conducerea UBB a descris trei scenarii, primul fiind cel mai fericit și totodată și cel mai improbabil, respectiv întoarcerea la modalitatea clasică de derulare a activităților academice. Al doilea scenariu care are o posibilitatea mai ridicată se referă la continuarea desfășurării activităților academice complet online, după cum s-au desfășurat de la începutul pandemiei până la admiterea din acest an.

Iar ultimul scenariu, considerat probabil și planul actual propus pentru semestrul I al anului universitar 2020-2021 de către conducerea UBB este un plan hibrid cu următoarele reglementări:

“Distribuirea studenților în căminele UBB se va face conform procedurii standard (pre-pandemie), studenții dobândindu-și astfel dreptul la cazare. Exercitarea dreptului dobândit se va face prin coroborare cu condițiile de mai jos.

Toate cursurile la nivel de licență și de master se vor organiza online.

Seminariile/lucrările de laborator de la nivel de licență și master se vor organiza în condiții clasice pentru anul I de la toate facultățile (licență- cu scopul de a-I introduce în cultura universitară și de a preveni abandonul școlar ) și pentru ultimul an (licență/master) de la facultățile care implică domenii experimentale și vocaționale. Seminariile/lucrările de laborator de la nivel de licență și master din restul anilor/domeniilor se vor organiza online.

Activitățile la nivel de doctorat se vor derula în regim classic.

Activitățile în cadrul extensiilor se vor organiza în regimul descries aici, dar dacă spațiul permite condiții de siguranță, toate seminariile/lucrările de laborator pot fi organizate în regim classic.

Activitățile în cadrul CFCIDFR se vor derula online, întâlnirile în format classic având loc doar în condițiile de siguranță și cu aprobarea prorectotului responsabil de CFCIDFR.”

Rezumând aceste informații, Universitatea Babeș Bolyai încearcă să găsească cele mai bune soluții atât pentru cei 50.000 de studenți cât și pentru orașul Cluj Napoca. Pentru a veni în ajutorul studenților de anul I, UBB dorește să îi aducă pe aceștia la seminarii și laboratoare, iar restul să continue online.

Vezi și mesajul Rectorului Universității Babeș Bolyai, Prof. univ. dr. Daniel DAVID.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate