fbpx

 
 
Scrie un comentariu

clasa pregatitoare

Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Ministerul Educației și Cercetării au centralizat situația preliminară a cererilor de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021, după prima etapă de cuprindere a copiilor în clasa pregătitoare (8 – 20 iulie 2020), prevăzută prin calendarul modificat și completat în luna mai 2020, prin  ordin de ministru.

Astfel, potrivit datelor înregistrate în sistem, în perioada 4 martie - 7 iulie 2020, în județul Cluj au fost completate și depuse 5.708 de cereri, dintre care au fost admise 5.652 de cereri.

În această primă etapă, repartizarea copiilor s-a realizat pe baza informațiilor conținute în cererile-tip de înscriere și în documentele depuse, inclusiv prin aplicația informatică, de către părinții/tutorii legal instituiți/reprezentanții legali și în baza deciziilor consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, luate în urma aplicării criteriilor specifice de departajare pentru copiii aparținând altor circumscripții școlare.

În a doua etapă, 21 - 31 iulie 2020, va fi asigurată înscrierea, pe locurile rămase libere, a copiilor care nu au participat la prima etapă sau care nu au fost distribuiți, din diferite motive, conform procedurii elaborate de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, document care poate fi consultat pe site-ul isjcj.ro.

În perioada 1 - 4 septembrie 2020, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Cluj, se vor soluționa  cererile părinților/ tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ preuniversitar din județul Cluj. De asemenea, tot la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Cluj se vor soluționa orice alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul superior al copilului.

În situația transmiterii documentelor pe e-mail, prin poștă, cu confirmare de primire, documentele utilizate pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare vor fi solicitate și în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor.

Toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Cluj au obligația și disponibilitatea de a oferi tuturor celor interesați informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții au sau nu au domiciliul în circumscripția școlară respectivă.

                                                                                            

Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate