fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

negrutiu

În 6 iulie 2020 s-a anunțat lista proiectelor câștigătoare în cadrul programului Erasmus+, iar printre acestea se numără și cel depus de Colegiului „Emil Negruțiu” Turda. Cu un buget aprobat de 132.878 euro, proiectul Stagii practice de formare profesională la agenți economici din UE își propune să le ofere elevilor o perspectivă cât mai realistă asupra pieței muncii din UE prin realizarea unor cicluri de pregătire practică în cadrul unor firme din alte țări.

Astfel, în martie 2021, 14 elevi de la specializarea Tehnician în turism vor face două săptămâni de practică la Hotel Abadia și la Hotel Las Nieves din Granada, Spania. Vor pleca apoi 14 elevi de la școala profesională, ospătari și bucătari. În mai 2021, timp de două săptămâni, aceștia vor fi în practică la restaurantele hotelurilor Kefalos și St. George din Paphos, Cipru. Al treilea grup va pleca în Portugalia, în iunie 2021. Aici, 14 elevi de la specializarea Tehnician veterinar vor fi instruiți în două clinici veterinare din Barcelos.

Participanților li se vor acoperi integral cheltuielile de transpot, cazare și masă, dar li se vor asigura și bani de buzunar. Activitățile se vor desfășura sub îndrumarea unor tutori de stagiu locali care vor oferi explicații, demonstrații, sprijin și feed-back participanților, iar grupurile de elevi vor fi însoțite de profesori din cadrul colegiului turdean.

Acesta este al doilea proiect Erasmus+ câștigat de Colegiul „Emil Negruțiu” Turda în ultimii ani și se adaugă unei listei lungi de proiecte naționale și europene aplicate aici cu scopul creșterii calității pregătirii elevilor.  

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate