fbpx

Untitled design High Quality 13

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

desen drum sigur 1200x675

JA România a derulat, cu sprijinul Holcim România, a cincea ediție a programului educațional Drum sigur – ABCdar rutier, la care au participat 933 de elevi din 32 de școli din mediul rural și urban.

Această ediție a debutat în octombrie 2019 prin activități derulate la clasă de profesori, în colaborare cu 23 de voluntari Holcim și polițiști rutieri din comunitate. Ulterior, proiectul a continuat online, prin activități de grup derulate de profesori prin intermediul platformelor de comunicare sau prin activități individuale, elevii având la dispoziție materiale tipărite și acces, cu minime dotări tehnice, la resurse video și quiz-uri. 

„Odată cu măsurile de relaxare, copiii au revenit la locurile de joacă, în parcuri, implicit pe stradă. Îi întâlnim din nou pe trotinete, biciclete sau ca simpli pietoni. Reapariția copiilor în spațiul rutier înseamnă, pentru toți participanții la trafic, atenție sporită aceștia reprezentând o categorie vulnerabilă din punct de vedere al siguranței rutiere. Chiar dacă suntem obligați de pandemie să ne reevaluăm comportamentele sociale, cele legate de educația rutieră trebuie să rămână o prioritate, iar continuarea programului de educație rutieră Drum Sigur - ABCdar rutier este necesară indiferent de modul de facilitare - direct sau online.” - Alina Cristea, Manager Dezvoltare Durabilă și Comunicare Holcim România

Prin intermediul activităților din proiect, elevii au reușit să își cunoască mai bine localitatea din punctul de vedere al riscurilor rutiere și au învățat că trebuie să respecte regulile de siguranță rutieră, atât ca pietoni, cât și ca pasageri în mașina familiei. Conținuturile se bazează pe exemple inspirate de specificul rutier din zonele rurale și urbane și încurajează învățarea practică prin exerciții de creativitate și argumentare.

Programul are ca scop dezvoltarea abilităților pentru o viață sigură și a unui comportament rutier preventiv prin educație la vârste mici. În acest an, de program au beneficiat gratuit elevi din 20 de localități situate de-a lungul unor drumuri naționale intens circulate, printre care s-au aflat și elevii din Copăceni, de lângă Turda.

De la ediția pilot desfășurată în 2015-2016, peste 3.800 de elevi au beneficiat de educație rutieră prin intermediul acestui program. 

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing" și „project based” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A. activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 17 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 de angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei și paginile de Facebook și LinkedIn dedicate. 

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Grupul de companii sub umbrela Holcim România la nivel local include Somaco Grup Prefabricate (elemente prefabricate și BCA), Geocycle România (pre-tratarea deșeurilor) și StartCasa (amenajări interioare). 

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate