fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

scavramiancuturda stiinta

Sub egida ”Invită un mentor RSF la clasa ta on-line”, la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din Turda s-a desfășurat Romanian Science Festival, o inițiativă care promovează studiul științelor în școlile din România.  În cadrul acestui festival științific peste 12000 de persoane au participat la experimentele făcute de cei 350 de voluntari. 24 de mentori au organizat Webinarii RSFLive în fiecare marți și joi. Prin inițiativa “Invită un mentor RSF la clasa ta online” au fost susținute activități la 50 de clase din toate colțurile României.

La activitatea din Școala Gimnazială ”Avram Iancu” au participat elevi din clasele a V-a B și a VII-a A, coordonați de doamnele profesoare Rișcău Olga și Popa Elisabeta, spațiul de dezbatere fiind  Platforma Microsoft Teams pe care se desfășoară activitatea on-line.

Invitatul special a fost Paula Gherghinescu, masterandă în astrofizică la Universitatea Oxford, unde studiază evoluția stelelor din galaxia noastră. Paula este o ”Lara Croft a astronomiei”, pregătită să explice misterele formării galaxiei noastre, Calea Lactee – elevii fiind conduși într-o adevărată expediție în spațiu și timp.

În contextul desfășurării cursurilor on-line, am avut șansa de a pune în contact direct, elevii noștrii, cu un specialist în acest domeniu, iar pe  parcursul a două ore am dorit ca elevii să întâlnească un pasionat de domeniul științific, să inspire și motiveze elevii spre științe, pentru a afla informații pe care nu le găsesc în programa școlară, a le lărgi orizontul științific. “Nu există copil fără pasiuni, ci doar încă nedescoperite, iar misiunea nostră de profesor e să îl ajutăm să își găsească drumul” spunea Dl Prof Bădescu Ovidiu într-o postare după vizita unui mentor RSF la clasă.

Elevii au adresat întrebări mentorului legate de: Ce a fost înainte de Big-Bang, Găurile Negre, Găurile Albe, Atmosfera planetelor din Sistemul Solar, Ce culoare are Universul, Universuri paralele, dacă acestea există? etc., primind răspunsuri și explicații valoroase de la expertul invitat.

Această inițiativă a reprezentat o reală sursă de motivare și inspirație pentru elevii școlii noastre, aceștia având oportunitatea de a discuta pe teme științifice cu cercetători tineri de prestigiu. Suntem bucuroși  pentru că facem parte din cei  40 de profesori din toate colțurile țării, participanți  la acest festival științific.

Preocuparea pentru universul științelor nu s-a oprit aici nici pentru cadrele didactice din instituția noastră, dezvoltarea profesională fiind deosebit de importantă în contextul transferului învățării în mediul online. Cursuri și evenimente ca ”Profesor în online”, ”Microsoft Innovative Educator”, ”Folosirea manualelor 3D” au contribuit la formarea profesorilor pentru gestionarea claselor virtuale Google și Microsoft și pentru atragerea elevilor către studiul științelor, prin aplicația Mozaik3D.

dr. Gabriela Ileana Crișan

prof. Elisabeta Popa

prof. Olga Rișcău

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate