fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

1 Comentariu

scoala

Măsurile antipandemie luate de guvernanți sunt din ce în ce mai aberante, spre exemplu de la toamnă, perioadă care coincide un un al doilea val la infectărilor cu coronavirus, elevii ar putea învăța în curtea școlii în corturi sau containere.

Asta până scad temperaturile, apoi adio camping, la - 8 sau -10 grade C.

Din fericire totul este doar la stadiul de propunere, sperăm la o analiză mai atentă a factorilor decidenți.

Pe scurt povestea este următoarea: Monica Anisie, actualul ministru al Educației, a recunoscut că, din toamnă, atunci când toți copiii vor reveni în bănci, va fi imposibil de păstrat distanța. Școlile nu au suficient spațiu pentru ca numărul de elevi dintr-o clasă să poată fi micșorat.

Spațiul în plus ar putea fi obținut prin montarea unor corturi sau containere în curți.

Un alt scenariu posibil, a mai spus ministrul Educației, la B1TV, este împărțirea elevilor în două grupe care să meargă, prin rotație, la școală. Grupa de elevi care va rămâne acasă va face cursuri online.

Sunt mai multe scenarii pe care le iau în calcul colegii din cadrul Ministerului Educației, printre care și acesta, iar în această perioadă vom analiza și alte propuneri, dar ne vom uita și la modelele pe care le-au dezvoltat alte state europene, pentru că și acolo s-au confruntat cu aceeași situație cu care ne confruntăm și noi, adică lipsa aceasta a infrastructurii. Să știți că sunt state în care au fost găsite soluții, în care au fost aduse în curtea școlii containere sau corturi, în așa fel încât să se realizeze această distanțare fizică. Vom analiza și noi în cadrul ministerului și să sperăm, totuși, că de la toamnă nu vom mai avea altă perioadă de îmbolnăviri”, a declarat Monica Anisie pentru digi24.ro

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Diogene · 15:50 05.07.2020
    Dar de ce să nu luăm în calcul înghețarea parțială a anului școlar care începe?Asta ar însemna ca anii terminali să vină la școală normal,iar ceilalți ani de studiu să rămână acasă un an și să recupereze materia anul viitor școlalr(2021-2022)care ar putea avea 40 de săptămâni și astfel elevii ar piutea studia doi ani într-unul singur.
    În aceast timp profesorii ar putea fi plătiți normal,adică în primul an cu 75 la sută,iar în al doilea an cu 125%.
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate