fbpx

 
 
Scrie un comentariu

timea gavrilescu

Colegiul ”Emil Negruțiu” din Turda a reușit să fie selectat pentru derularea unui proiect european POCU. Bugetul proiectului cu finanțare europeană este de  2.291.927,86 lei, grupul țintă fiind format din 184 de elevi de la colegiul turdean. Ei vor primi câte 900 de lei subvenție din bugetul proiectului, iar 28 de elevi vor face practica în Spania în cadrul instituțiilor și organizațiilor din Spania cu care se vor semna convenții de colaborare. Se asigură transport, cazare, masă din bugetul proiectului!

”Obiectivul General al proiectului nostru îl reprezintă creșterea ratei de participare a elevilor din învățământul profesional și tehnic (ISCED 2-3, nivel de calificare 3-4) la programele de formare la locul de muncă, din sectoarele economice identificate conform SNC respectiv SNCDI, prin dezvoltarea aptitudinilor și cunoștințelor dobândite în cadru stagiilor de practică a 184 elevi, respectiv de la domeniile: AGRICULTURĂ, ECONOMIC, TURISM ȘI ALIMENTAȚIE, INDUSTRIE ALIMENTARĂ ȘI PROTECȚIA MEDIULUI, în parteneriat național și (trans)național pe durata a 24 luni.”, se precizează în documentația proiectului care a fost aprobat de Minister și urmează să fie semnat pentru finanțare.

Obiectivele specifice ale acestui proiect:

  1. Furnizarea de servicii de consiliere și orientare profesională în scopul dobândirii de competențe care răspund necesității pieței muncii și inclusiv creșterea procentajului de ocupare a unui număr de 184 elevi.
  2. Dezvoltarea de parteneriate sustenabile, existente sau nou înființate între unitatea de învățământ și agenții economici/ structuri asociative/ actori din domeniul SOCIAL, cercetării și inovării, potențiali angajatori ai sectorului privat cu potențial competitiv identificate SNC/SNCDI, în vederea organizării de stagii de practică în scopul facilitării tranziției de la școală la viața activă.
  3. Dezvoltarea aptitudinilor de muncă și promovarea inserției pe piața muncii prin desfășurarea de stagii de practică națională și transnațională pentru un număr de 184 elevi. Susținerea și promovarea unui sistem de informare coordonată de la sectorul privat către unitatea de învățământ privind nevoile lor de instruire precum și feedback de la unitatea de învățământ către sectorul privat, către părinții/tutorii elevilor, mediul academic, nu în ultimul rând elevii participanți; sistem care să contribuie la creșterea calității și relevanței învățământului la locul de muncă și implicit la creșterea gradului de angajabilitate al elevilor.
  4. Promovarea și desfășurarea unor activități inovatoare, de sprijin a sistemului de învățare la locul de muncă, atât pentru dezvoltarea competențelor cheie cerute pe piața muncii cât și pentru a le deschide noi orizonturi elevilor.

Cu această ocazie, se va desfășura o campanie de informare, consiliere și orientare școlară și profesioanală, pentru un număr de 184 elevi:

  • Derularea a 3 workshop-uri de conștientizare a importanței unei orientări școlare și profesionale corespunzătoare. Vor participa elevii din grupul țintă împreună cu profesorii diriginți și specialiști în asistență psihopedagogică, precum și partenerii din cadrul proiectului;
  • Sesiuni de consiliere și orientare profesională pentru grupul țintă.
  • Furnizarea de servicii de consiliere și orientare  profesională în grup și individuală unui număr de 184 elevi, prin care aceștia vor putea lua o decizie informată privind continuarea studiilor sau dobândirea unui loc de muncă/deschiderea unei afaceri pe cont propriu.

”Dezvoltarea și derularea programelor de învățare la locul de muncă - aferentă activității/subactivității menționate în Ghidul Solicitantului Condiții Specifice “1. Organizarea și derularea programelor de învățare la locul de muncă”. Stagiul de practică desfășurat la partenerii interni pentru un număr de 184 elevi de la domeniile: AGRICULTURĂ, ECONOMIC, TURISM ȘI ALIMENTAȚIE, INDUSTRIE ALIMENTARĂ ȘI PROTECȚIA MEDIULUI, Nivel educaţional conform ISCED 3-4, Nivel de calificare 3-5”, se mai precizează în documentația proiectului.

Prin acest proiect, Colegiul ”Emil Negruțiu” Turda asigură dobândirea de competențe pentru elevi, necesare pentru găsirea unui loc de muncă, prin stagii de practică, contribuind astfel la o pregătire mai bună a acestora pentru piața muncii, dar și pentru deschiderea unei afaceri proprii, care le poate asigura reușita în viață.

”Este o veste foarte bună pentru noi, mai ales că suntem singurul liceu din județ care derulăm un astfel de proiect. Țin să îi mulțumesc în mod special colegei mele Monica Cătană, profesor de Informatică, care a avut un rol major pe partea de pregătire a acestui proiect. Așteptăm elevii la colegiul nostru și suntem încântați că-i putem pregăti pentru o inserție mai facilă pe piața muncii, inclusiv prin stagii de pregătire în Spania, fără să fie nevoie de niciun cost din partea lor.”, ne-a declarat prof. Timea Gavrilescu (foto), managerul de proiect și directorul Colegiului ”Emil Negruțiu” Turda.

În ultimii ani, colegiul turdean s-a făcut remarcat prin derularea unor proiecte de acest gen, benefice elevilor care au frecventat instituția de învățământ.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate