fbpx

Icon Scrie un comentariu

elevi scoala

Grădinițele, școlile și universitățile vor rămâne închise, a anunțat în urmă cu puțin timp, președintele Klaus Iohannis.

„În momentul de față activitatea fizică este suspendată pe durata stării de urgență și am evaluat cum putem să continuăm având în vedere că pe 12 iunie anul școlar se termină. Trebuie să fim conștienți că epidemia nu s-a terminat. Aud că trebuie să ne relaxăm, dragii mei, din păcate, nu este așa. Nu putem să vorbim despre o relaxare sau o încetinire.

Trebuie să ținem cont de câteva lucruri simple. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica două riscuri mari. Riscul major ca elevii să ducă boala la școală și unul de a duce boala de la școală acasă. 

Am dorit să știm și ce fac alte țări. Sunt o serie de țări care nu mai doresc să redeschidă școlile, unele încă evaluează. Acolo unde s-au deschis școlile experimental. În Franța, după puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitivi. Deci, lucrurile nu sunt simple. 

„În concluzie, s-a decis astăzi ca pentru majoritatea, elevilor în acest an, grădinițele și școlile sa nu se mai redeschidă. Elevul nu se va întoarce fizic la școală. Până pe 12 iunie continuă formele de învâțământ la distanță. Elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum, se mai poate face și o evaluarea suplimentară.” a declarat președintele Klaus Iohannis, citat de digi24.ro

Excepție de la aceste cazuri vor face elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, care vor putea reveni la școală după 2 iunie, pentru a se pregăti pentru exemenele Evaluării Naționale și pentru Bacalaureat. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator