fbpx

 
 
Scrie un comentariu

Elevii vor purta masti la scoala

Oana Badea fost secretar de stat în Ministerul Educației a explicat luni dimineața, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, cum ar putea fi redeschise unitățile de învățământ. 


„Referitor la redeschiderea unităților de învățământ:


1. Este un proces.


2. Nu pot reveni toate categoriile de educabili în aceeași timp;


3. Învățământul superior ar putea fi redeschis primul;


4. Clasele a VIII-a și a XII-a, doar ele, ar putea reveni în preuniversitar, cu respectarea normelor de siguranță și distanțare socială. Asta presupune proceduri interne în școli. Școlile din urban sunt suprapopulate. Purtarea corecta a măștii și mănușilor precum și îndepărtarea corectă a acestora, NU sunt automatisme pentru adulți, cu atât mai puțin pentru un copil. Responsabilitatea fiind imensă pentru școală, necesită proceduri.


5. Încheierea situației școlare poate fi realizată pe o instrucțiune specifică acestui an școlar emisă de minister. Nu materia este prioritatea acum. Acolo unde sunt module, media primului semestru poate fi chiar medie anuală”, a scris Oana Badea, pe Facebook.

De asemenea, în cazul în care va fi reluată activitatea în școli și universități, elevii și studenții vor trebui să poarte măști. De asemenea, pentru a preveni răspândirea cu COVID-19, va exista o triere a elevilor și angajaților prin măsurarea temperaturii înainte să intre în clădire.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate