marian morar
m install
nello construct

Asociațiile de elevi „panicate” la ideea reluării cursurilor în plină pandemie

zamblau eugen
floris

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES, reprezentanţii elevilor consideră riscantă reluarea cursurilor, în condiţiile în care nu se vor lua hotărâri care să garanteze siguranţa elevilor.

„În ultimele zile, în spaţiul public au existat mai multe dezbateri cu privire la posibilitatea redeschiderii unităţilor de învăţământ preuniversitar din întreaga ţară după încetarea stării de urgenţă, mai exact, la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie. Inclusiv ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat în nenumărate rânduri că sănătatea elevilor este prioritatea instituţiei pe care o conduce, dar refuză sistematic încă de la începutul crizei să întreprindă acţiuni care să facă posibilă educaţia în mediul online, astfel încât atât siguranţa, cât şi educaţia copiilor să fie asigurate”, se arată în comunicatul transmis de asociaţiile elevilor din Constanţa, Bucureşti şi Ilfov, Maramureş şi Vâlcea.

 

Conform sursei citate, printre motivele pentru care în unităţile de învăţământ din România nu se pot lua în considerare măsurile de protecţie împotriva COVID-19, asigurând în acelaşi timp condiţii decente de susţinere a cursurilor, se numără lipsa spaţiului necesar în şcoli/licee, dar şi lipsa condiţiilor de igienă.

 

Sălile de clasă ajung să găzduiască până la 38 de elevi, iar în aceste condiții nu se poate pune problema așezării în bănci astfel încât să se păstreze distanța necesară.

Un procent de 10% din unitățile de învățământ, în special cele din zonele urbane, sunt supraaglomerate, arată studiul Comisiei Europene “Monitorul educației și formării” din anul 2018.

 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: