fbpx

Icon Scrie un comentariu

gdv robotics

Echipa de robotică GDV, care și-a început activitatea în luna ianuarie, a câștigat etapa regională FTC Romania de la Cluj, fiind echipa aleasă pentru alianță de către Cyberpunk Robotics, împreună cu echipa Esentza Revolution.

FTC, kit-uri Tetrix, Control Hub-uri, Driver Station – totul a fost nou pentru echipa noastră începătoare GDV.

Am început să muncim la un robot care avea să fie rapid și eficient. Pe parcursul săptămânilor de pregătire pentru competiții, acesta nu s-a distanțat de la conceptul inițial, dar prin procesele de reconstruire, reprogramare și regândire am dezvoltat un robot rapid, puternic și versatil – încontinuu progresând pe plan personal și profesional ca echipă. Scopul nostru este de ne forma într-un context unic și de a ne uni ca și colectiv prin construirea acestui robot. Introducerea unui nume pe care să-l promovăm în comunitatea noastră este o oportunitate care ne va împinge spre dezvoltare.

Majoritatea elevilor din școlile din România nu fac teorie aplicată la școală și sunt foarte reticenți în ceea ce privește informatica predată în școli, deoarece uneori materia tinde să fie foarte complicată. Vom crea o nouă perspectivă despre informatică și tehnologie prin simplul fapt că vom promova clubul de robotică ca o mișcare care conține activități nonformale, în care oricine va putea vedea cum se creeaza inovația. Tehnologia este o constantă în viața noastră, trăim înconjurați de ea, dar rareori ne gândim cum putem inova și crea o tehnologie nouă. Mai mult, clubul de robotică ne arată cum putem crea de fapt tehnologia și cum o putem folosi în viața noastră de zi cu zi.

Muncind din greu în a încerca a dezvolta echipa, petrecând ore învățând mai multe despre robotică și îmbunătățind robotul și programele, testându-le, mergând dintr-o parte în alta a orașului pentru a găsi sponsori, participând la demo-uri; acești adoleșcenți vin din ce în ce mai aproape de viziunea lor de a dezvolta comunitatea și locuitorii ei, arătându-le de ce tehnologia este importantă, astfel reușind să scape de stigma din jurul ei. 

Echipa a participat la două demonstrații înaintea etapei regionale: Demo Punk II și Demo Rubix, organizate de CyberPunk Robotics (RO050) și RUBIX (RO104), castigând la competiția la Demo Punk II, fiind aliații echipei RO050.

https://www.facebook.com/gdv.robotics.ro168/

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator