fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Scrie un comentariu

cyber punk

CNMV Turda a organizat astăzi competiția de robotică DEMO PUNK.

DEMO PUNK este una dintre competițiile de pregătire (obligatorii) la care elevii trebuie să participe, pentru a se putea califica la faza regionala a concursului național de robotică.

Unul dintre organizatorii competiției, Rareș Lișcan, ne-a declarat: „Am organizat o competiție mai mică, în care ne antrenăm. Suntem mai multe echipe de robotică care participăm într-un concurs mai mare, numit FIRST TECH CHALLENGE. Ca să participi la etapa regională (la Cluj Napoca, săptămâna viitoare), trebuie să participi la câteva demo-uri oficiale. Noi avem la CNMV un demo oficial, cu 10 echipe.

În fiecare meci există două alianțe, a câte doi roboți. Practic, sunt patru echipe pe meci. Există două parți ale unui meci. Prima este partea autonomă, în care robotul va trebui să facă unele lucruri singur și partea în care este controlat de driver-eri. În ambele, robotul trebuie să ia niște cuburi și să construiască un turn cât mai înalt din ele.”

Profesorul coordonator al proiectului de robotică, Dumitru Georgescu, ne-a declarat: „Este a doua ediție a competiției de robotică, a ceea ce noi am denumit DEMO PUNK. Echipa de robotică a CNMV, CYBER PUNK, organizează această ediție, a unei competiții în care avem ca invitați parteneri din județul Cluj și județul Mureș.

Sunt 10 echipe care au venit la CNMV pentru a exersa, pentru a vedea cum se comportă roboții. Peste o săptămână va fi regionala de la Cluj și este foarte important ca ei să aibă o ultimă verificare.

Noi suntem în cel de-al patrulea an în această rețea națională de robotică. Având deja această experiență de patru ani, suntem obligați să organizăm această competiție demo. Fiecare echipă este organizată ca o mică firmă. Ei trebuie să aibă un compartiment de PR, unul care se ocupă de partea de hard, altul de partea de soft. Trebuie să aibă un lider și un mentor, anul acesta sunt eu. Din fericire, avem un ajutor extraordinar din partea dr Cristea, care are statut de co-mentor. Ei trebuie să atingă mai multe obiective, fiind important și modul în care ei se comportă ca și echipă. Nu primesc nimic gratis, tot ce obțin, trebuie obținut prin efort.”

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate