fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

fotografie TurdaNews

Ministerul Agriculturii va transfera bani liceelor cu profil agricol din țară, conform prevederilor bugetare stabilite în bugetul de stat care a intrat în vigoare după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de aprobare al acestui buget.

Conform siteului AgroInfo, colegiul din Turda va primi 175.000 de lei credite de angajament și 175.000 de lei credite bugetare.

Astfel, colegiul turdean este printre cele 58 de licee agricole care vor primi bani de la MADR, în anul 2020.

Colegiul ”Emil Negruțiu” Turda se află într-un amplu proces de conștientizare în rândul elevilor și al părinților că poate reprezenta o opțiune serioasă pentru succesul în viață. Unitatea școlară a avut în derulare diverse proiecte, care au vizat perfecționarea elevilor inclusiv prin experiențe în afara granițelor țării și a atras atenția asupra activității desfășurate.

O echipă de la Radio France International a fost în septembrie 2019 la Colegiul „Emil Negruțiu” Turda unde a înregistrat o amplă emisiune. Andreea Oros, realizatoarea emisiunii și Ovidiu Nahoi, redactorul-șef al RFI, au stat de vorbă cu elevii și profesorii școlii despre învățământul agricol și despre sistemul dual de pregătire a viitorilor muncitori calificați, au anunțat oficialii instituției de învățământ, pe pagina de Facebook.

”Colegiul a implementat sistemul dual la o clasă de mecanici agricoli – prima promoție se pregătește să își obțină atestatul în acest an școlar.

Tinerii au ocazia să facă practică pe tractoare performante, iar fermierii le asigură și burse pe perioada celor trei ani de școlarizare. E suficient, e ceea ce îşi doresc copiii? Am încercat să aflăm răspunsul discutând cu tinerii, dar și cu conducerea liceului reprezentantă de directorul adjunct al Colegiului Emil Negruțiu, Florin Stan.

În ce măsură sistemul dual îi stimulează pe copii să rămână la școală? Funcționează sistemul în România? De ce sistemul dual se bucură de succes în Germania, ne explică Anda Sabou, profesor de germană la Universitatea Tehnică din Cluj”, informează RFI (poți urmări dezbaterea AICI).

În anul 2018, împreună cu partenerii săi educaționali, a încearcat să pregătească și viitori oameni de afaceri pentru agricultură. O agricultură bazată pe ferme mici, moderne și eficiente. În acest sens, în cadrul proiectului FAST 2018 - Ferme Agricole Sustenabile în Timp, au fost în vizite de studiu în ferme, unități de procesare și instituții de învățământ superior. Fiecare zi a presupus o vizită urmată, în partea a doua a zilei, de exerciții de reflecție și aprofundare.

Proiectul FAST - 2018 a fost finanțat de Fundația Civitas și a fost parte a unui program mai larg susținut de Romanian-American Foundation și care a implicat 12 licee cu profil agricol din România, printre care și Colegiul „Emil Negruțiu” Turda.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator