fbpx

Icon 1 Comentariu

catalog 2

Elevii care lipsesc nemotivat de la școală ar putea rămâne fără alocația de la stat sau fără o parte din aceasta, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie supus la vot.

Inițial, proiectul a fost elaborat pentru ca elevii să primească alocații mai mari, însă aleșii au venit și cu o soluție pentru a-i sancționa pe chiulangii.


De la 1 ianuarie 2020, vor fi tăiate alocațiile elevilor cu un număr însemnat de absente nemotivate. În funcție de numărul lor, alocația se va reduce cu 20% sau va fi suspendată. Noua măsură face parte dintr-un proiect de lege care propune majorări anuale ale banilor destinați școlarilor”


Astfel, un elev care acumulează într-un semestru între 10 și 19 absente nemotivate va primi o alocație micșorată cu 20%. În cazul în care numărul absențelor nemotivate este mai mare de 20, elevul nu va mai primi deloc alocație.


Alocația se acordă elevilor cu vârsta maximă de 18 ani. Valoarea alocației este de 300 de lei pentru copiii cu vârstă de maxim doi ani și de 150 de lei pentru cei cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani. Copiii cu handicap primesc 300 de lei până la împlinirea vârstei de 18 ani.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Paul paul · 14:53 05.11.2019
    Nu cred ca asa o sa se poata stopa abandonul scolar.Scoala romaneasca a ramas blocata in negura vremurilor cu o programa invechita si un numar muuult prea mare de cadre didactice ( multe de o calitate indoielnica ) raportat la numarul elevilor.O reforma reala cu o programa noua si realista adaptata cerintelor si nevoilor unei societati moderne poate ar rezolva din probleme...Suntem intr-un declin demografic pe care nu-l mai putem echilibra cu resurse din interior...dar noi vrem sa reducem alocatiile in loc sa stimulam natalitatea.Poate taiati si din indemnizatia mamelor daca nu alapteaza de minim 10 ori pe zi...sau a persoanelor cu handicap locomotor daca nu folosesc bastonul minim 3 ore pe zi...:) Patetici...:(
Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator