fbpx

Untitled design High Quality 15

Untitled design High Quality 15

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

oferta muzeu

Și în această toamnă Muzeul de Istorie Turda propune tinerilor săi vizitatori, copii de toate vârstele și adolescenți, o serie de noi ateliere interactive, cuprinse sub titlul Portaluri spre trecut.

Proiectele de educație non-formală derulate în ultimii ani, ce accentuează rolul educativ al muzeului la nivelul comunității, au ca scop intermedierea dialogului între patrimoniu și public. Prin participarea la atelierele de pedagogie muzeală, atât copiii, cât și adulții se împrietenesc cu muzeul și înțeleg mult mai bine rolul și importanța acestuia. Atelierele sunt gândite să transmită un volum de informații, dar mai ales să stimuleze creativitatea și să sporească curiozitatea naturală a copilului față de obiectele din colecțiile noastre, semnificative pentru istoria locului și nu numai.

Așadar, dragă tinere, începând cu data de 8 octombrie 2019 Vino, vezi și joacă-te la muzeu!  Poți alege să participi la atelierele și activitățile care s-au bucurat de succes în anii precedenți sau te poți înscrie pentru noile ateliere, precum ”Arta în preistorie”. Vom experimenta împreună tehnici de decorat ceramica și pictura rupestră. Atelierul ”Jocuri romane”, în cadrul căruia vom trăi pe viu o zi de relaxare din viața unui soldat roman, propune o nouă abordare. În contextul organizării expoziției temporare de arheologie „Scris, citit și știința de carte în Dacia”, începând cu data de 12 noiembrie vom organiza ateliere dedicate acestui subiect, atât de dezbătut la ora actuală în societatea românească și deosebit de important pentru formarea ta.

 Nou! Weekend la Muzeu. Ateliere  pentru părinți și copii. Dragă părinte, evadează din cotidian și experimentează alături de copilul tău activitățile de la ”Palatul Princiar” Turda!

           

Atelierele se pot organiza pe durata întregului an şcolar, nu doar în cadrul programului „Școala altfel”, pe baza unor programări cu cel puţin două săptămâni înainte de desfăşurarea acestora. Taxa de participare la ateliere este de 10 lei/persoană, durata fiind de circa 1,30 h. Număr de participanți/atelier: 10-15 persoane. Grup țintă: clasele O-XI.

 

Programarea activităţilor se poate face telefonic 0264-311826 sau via e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. Persoană de contact: muzeograf Steliana Potora.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate