fbpx

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

1 Comentariu

Middler schooler bored

Consiliul Național al Elevilor îi îndeamnă pe elevi să poarte o banderolă neagră pe braț și să aprindă o lumânare în prima zi de școală, în semn de "doliu" pentru învățământul românesc.

 

”Dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la practicile desuete din sistemul de învățământ românesc, care valorifică interesele personale ale politicienilor în detrimentul nevoilor reale ale elevilor din România. Ordinul de ministru care trimite elevii ce vor avea media mai mică de 5 la Evaluarea Națională direct în școlile profesionale, contribuind în acest mod la consolidarea percepției conform căreia învățământul profesional reprezintă «groapa de gunoi» a sistemului, este motivul principal care ne scoate la protest în curtea școlii și ne determină să aprindem o lumânare la căpătâiul educației”, a declarat Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor. 

Elevii critică clasa politică pentru decizia luată în ceea ce privește elevii care obțin o medie mai mică de 5 la Evaluarea Națională.

”Ne exprimăm mâhnirea față de actuala clasă politică, care conduce, prin acțiunile ei, la degradarea sistemului educațional, tratând educația drept o prioritate doar la nivel declarativ. „Elevi, părinți, profesori – voi sunteți comunitatea școlară. De la noi ar trebui să vină schimbarea, noi trebuie să ne ridicăm împotriva măsurilor populiste, nefundamentate, izvorâte din interese și orgolii personale și să apărăm educația”, mai arată elevii într-un comunicat de presă.

Vă amintim că printr-un ordin al Ministrului Educației s-a decis ca elevii care obțin o medie mai mică de 5.00 la Evaluarea Națională să nu aibă voie să se înscrie la liceu, fiind automat repartizați spre învățământul profesional.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
  • Acest comentariu este nepublicat.
    Altceva · 17:00 08.09.2019
    Învățământul profesional e pe cale de dispariție, pentru ca toți vor o facultate si pe urma cu diploma primită se pot duce la toaletă. Nu mai găsești un sudor, un tamplar, un zidar... Nu mai amintesc de mecanici de autovehicule, utilaje etc. Ei vor sa impinga spre profesională pe cei care nu au chemare fata de învățătură, total eronat, fiindcă trebuie sa te duca si mintea si mâinile dacă vrei sa fii meseriaș bun. Școala nu ar trebui sa toarne cu pâlnia informații in elevi! Ar trebui sa descopere in fiecare menirea lui. Dacă nu pricepe matematică nu înseamnă ca e prost, poate e bun la desen, la muzică, la biologie si ii canalizezi spre domeniile unde pot performa, dar: Țara ne vrea proști!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate